09/06/2022 | Yazar: Kaos GL

3. Türkiye Vegan Yaşam Kampı 9-11 Temmuz’da, Çanakkale’de; türcülüğe, kapitalizme, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, LGBTİ+fobiye karşı bir arada olacak.

Türkiye Vegan Yaşam Kampı yeniden! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

3. Türkiye Vegan Yaşam Kampı 9-11 Temmuz’da, Çanakkale, Dada Kamping'de gerçekleşecek.

Kamp, veganlar ve vegan yaşamı merak edenleri; türcülüğe, kapitalizme, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, LGBTİ+fobiye karşı bir arada vakit geçirmeye çağırıyor.

Kampın çağrı metni şöyle:

“Veganlar ve veganlığı derin bir sorgulama ile merak eden özneler olarak türcülüğe, kapitalizme, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, LGBTİ+fobiye karşı bütüncül bir duruş ile bir araya geliyoruz.

“Her yıl milyarlarca hayvan yiyecek, giyecek, denek, binek olarak kullanılıyor, sömürülüyor ve öldürülüyor. Sermaye çarkının ezilen sınıfında en alt kademedesinde bulunuyorlar. Hayvanların da kendi hayatlarının öznesi olduğunu, köleleştirilip öldürülmedikleri bir dünyada yaşamalarının bir zorunluluk olduğunu biliyoruz. Hayvanların kurban edilmesinin kutsal kabul edildiği ama özünde vahşice katledildiği bu zaman aralığında hayvanlar için sesimizi çıkarıyoruz ve tek bir hayvanın daha ölmesine göz yummayacağımızı söylüyoruz.

“Haydi veganlar, harekete geçmeye! Birlikte olmaya, tanışmaya, dertleşmeye ve çoğalmaya ihtiyacımız var. Ancak bir araya geldiğimiz zaman gücümüzün farkına varacak ve vegan bir dünya hedefimize dayanışmanın ışığında ulaşacağız. Arzuladığımız dünyanın küçük bir prototipini kuracağımız; zulümsüz, sömürüsüz, eğlence, sohbet, bilgi dolu, dayanışmayla geçecek bu kampta buluşalım! Biliyoruz ki vegan bir dünya mümkün ve bunu biz kuracağız!

Kampa katılmak için burada yer alan formu doldurun.


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam