22/11/2010 | Yazar: KAOS GL

UEFA, Eşcinsel futbolcuları kastederek "Milli takımda sağlıklı futbolcuları o

UEFA'dan Eşcinsel Açılımı  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı UEFA, Eşcinsel futbolcuları kastederek "Milli takımda sağlıklı futbolcuları oynatırım" şeklinde açıklamalar yapan Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Vlatko Markoviç hakkında soruşturma başlattı.

Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Vlatko Markoviç'in eşcinsel futbolcular hakkında yaptığı açıklama başına dert oldu. Eşcinsel futbolcuların asla Hırvatistan Milli Takımı forması giyemeyceğini söyleyen Markoviç hakkında UEFA disiplin soruşturması açtı.
 
Futbol ve eşcinsellik kavramları,  Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Vlatko Markoviç'in geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamalarla ile bir kez daha gündeme gelmişti.
 
Futbol federasyonunun başında olduğu sürece, eşcinsel bir futbolcunun milli takım forması giymesine asla izin vermeyeceğini söyleyen Markoviç'e ilk önce Hırvatistan'daki eşcinsel gruplar büyük tepki göstermişti.
 
Markoviç'in bu sözleri son olarak UEFA'yı da harekete geçirdi.  UEFA Disiplin Komitesi  Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı hakkında "Ayrımcılık" yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasına karar verdi. 
 
UEFA Yönetmeliği’nin 11. Maddesi; "Bir grubun yada bir kimsenin özlük haklarını kıracak veya aşağılayacak" açıklamalarda ve davranışlarda bulunulmasını yasaklıyor.  Aynı zamanda FIFA Futbol Komitesi üyeliği de yapan Markoviç hakkındaki disiplin soruşturması 25 Kasım’da düzenlenecek oturumla görüşülecek.


Etiketler: yaşam, spor
nefret