15/08/2012 | Yazar: Kaos GL

Anarşik ‘hacktivist’ grubu Anonymous, Uganda hükümetinin iki sitesini dün hack’ledi. Saldırı, hükümetin kamuoyunda ‘Eşcinselleri Öldürün’ yasası olarak bilinen eşcinsel karşıtı yasa tasarısını protesto niteliği taşıyor.

Uganda Hükümetine LGBT Karşıtı Politikalarından Ötürü Hack Saldırısı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Anarşik ‘hacktivist’ grubu Anonymous, Uganda hükümetinin iki sitesini dün hack’ledi. Saldırı, hükümetin kamuoyunda “Eşcinselleri Öldürün” yasası olarak bilinen eşcinsel karşıtı yasa tasarısını protesto niteliği taşıyor.
 
Eşcinselliği ölümle cezalandıracak bir yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Anonymous grubu Uganda’nın Başbakanlık ile Adalet Bakanlığı sitelerine saldırdı ve şu açıklamayı yayınladı:
 
“Bugünkü hack saldırısı Uganda hükümetinin LGBT bireylere karşı işlediği suçların altyapısına yöneliktir. Ugandalı LGBT’ler acımasız ve yozlaşmış bir hükümet tarafından kurban edilirken, kötü muameleye maruz bırakılırken ve öldürülürken öylece sessiz kalmayacağız. Uganda hükümeti LGBT’ler dahil herkese eşit ve saygıyla davranana, LGBT’lerin tutuklanmasına ve taciz edilmesine bir son verene kadar #TheEliteSociety ve #Anonymous, Uganda hükümetinin sitelerini ve iletişim araçlarını hedef almayı sürdürecektir. Uganda hükümeti, nefretine karşı duran ve tacizleriyle mücadele eden bizleri ve LGBT bireyleri durduramayacak. HERKESE eşit davranacaksınız yoksa tekrar görüşürüz.”
 
Başbakanlık sitesinde Uganda’nın son Onur kutlamalarından bir görüntüyle şu mesaj yer aldı:
 
“Sizi defalarca kez uyardık. LGBT bireylerin haklarını ihlal etmeniz midemizi bulandırdı. HERKES insan onuruna yaraşır bir şekilde, bir başkasının politik ve dinsel inançlarının baskısı altında kalmadan yaşama hakkına sahiptir. LGBT vatandaşlarınızla ONUR duymalısız, çünkü gayet açık ki sizden çok daha cesurlar. Gerçek Ugandalı Onuru, yozlaşmış bir hükümetin ellerinde taciz, işkence ve cinayete kurban giden LGBT bireylere yönelik baskıya karşı ayakta durmaktır.”(ÖA) 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam