21/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Parlamento Başkanı Rebecca Kadaga, tasarıyı Uganda halkına ‘Noel hediyesi’ olarak sunacaklarını açıklamıştı; ama parlamentonun kapanmasıyla Ugandalı LGBT’ler en azından şimdilik derin bir nefes aldı.

Uganda Parlamentosu ‘Eşcinselleri Öldürün’ Tasarısını Oylamadan Yılı Kapadı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uganda parlamentosu “Eşcinselleri Öldürün” tasarısını oylamadan yılı kapadı. Parlamento 4 Şubat’a kadar toplanmayacak.

Eşcinsellere İdam Cezası

Uluslar arası kamuoyunda “Eşcinselleri Öldürün” adıyla bilinen tasarı eşcinsel ilişkilere yönelik suç tanımını genişletmeyi öngörüyor. Buna göre eşcinsel ilişkide bulunanlar ömür boyu hapiste tutulabilecek veya idam edilebilecek.

Parlamento Başkanı Rebecca Kadaga, tasarıyı Uganda halkına “Noel hediyesi” olarak sunacaklarını açıklamıştı; ama parlamentonun kapanmasıyla Ugandalı LGBT’ler en azından şimdilik derin bir nefes aldı. Başkan Yoweri Musevenihas da LGBT bireylerin öldürülmemeleri ve zulüm görmemeleri gerektiğini söyledi.

David Kato’yu Öldüren Tasarı

Tasarının yasa haline gelip gelmeyeceğini şimdiden kestirmek güç olsa da Ugandalı LGBT’lere yönelik taciz ve şiddet vakaları öneriyle birlikte kuvvetlendi. Öldürülen pek çok kişi arasında hak savunuculuğu yapan David Kato da vardı. Kato, Uganda’da yayınlanan ulusal Rolling Stones gazetesinin LGBT bireylerin fotoğraflarını “Asın Bunları!” başlığıyla yayınlamasının ardından 26 Ocak 2011’de Kampala’daki evinde öldürüldü.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam