04/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Uganda devleti, insan hakları örgütlerini hedef alan açıklamalarını sürdürüyor. Uganda Devlet Başkanı Museveni HIV ile yaşayanları ‘hain’ ilan ederken Parlamento Başkanı Kadaga ‘eşcinsellerin okullara sızdığını’ iddia etti.

Uganda: "HIV+’ler hain, eşcinseller okullara sızıyor" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uganda devleti, insan hakları örgütlerini hedef alan açıklamalarını sürdürüyor. Uganda Devlet Başkanı Museveni HIV ile yaşayanları “hain” ilan ederken Parlamento Başkanı Kadaga “eşcinsellerin okullara sızdığını” iddia etti.
 
1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde gençlere hitap eden Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, HIV ile yaşayanları “ailelerine ihanet etmek”le suçladı.
 
1.4 milyon kişinin HIV ile yaşadığı ülkenin devlet başkanı, “STK’lar ve beyazlar kendinizi HIV/AIDS’ten korumak için en yöntemlerin sünnet ve kondom kullanımı olduğunu söyleyip sizi kandırmaya geliyorlar. Benim size tavsiyem ise mahrem yerlerinize kilit vurmanız.”
 
“Eşcinseller bilgisayar bağışlarıyla okullara sızıyor”
 
Museveni’nin sivil toplum düşmanlığına benzer bir örnek ise “Eşcinselleri Öldürün” adıyla bilinen yasa tasarısının en büyük destekçilerinden Parlamento Başkanı Rebecca Kadaga’dan geldi.
 
Okullara yapılan bilgisayar ve kitap bağışlarının arkasında eşcinselliğe özendirme amacı olduğunu iddia eden Kadaga, eşcinsel gruplarının “gizli niyetlerini” şu sözlerle paylaştı:
 
“Çok dikkatli olun çünkü eşcinseller mirasımızı bozmak için buradalar. Çocuklarımızı evlat edinip onları yurtdışında eşcinsel topluluklarına hapsettiklerini, oralarda eşcinsel pratiklere ilişkin eğitimler verdiklerini keşfettik.”
 
Uganda’da eşcinsellere hapis cezası öngören yasa, oylandığı oturumda yeter sayının olmamasından ötürü Ağustos ayında “hükümsüz” kabul edilmişti. Eşcinsellere yönelik baskıların artmasına neden olan yasanın bu yılın sonuna kadar ağırlaştırılmış olarak yeniden oylanması bekleniyor. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam