22/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Kampala’daki LGBT aktivistlerin katıldığı bir insan hakları atölye çalışması silahlı polis güçleri tarafından basıldı.

Uganda’da Polis’ten LGBT Çalışmasına Baskın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kampala’daki lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) aktivistlerin katıldığı bir insan hakları atölye çalışması silahlı polis güçleri tarafından basıldı. 
Pazartesi öğleden sonra Kampala’daki LGBT aktivistlerin katıldığı bir insan hakları atölye çalışmasının silahlı polis güçleri tarafından basılması; Uluslararası Af Örgütü’nü, yasal aktiviteler gerçekleştiren bireylere acımasızca gerçekleştirdiği tacizi durdurması için hükümete yaptığı çağrıyı yinelemesine yol açtı.
 
Atölye çalışmasını düzenleyen Doğu Afrika ve Afrika Boynuzu İnsan Hakları Koruyucuları Projesi’nin en az beş görevlisi, en az 12 atölye çalışması katılımcısıyla birlikte gözaltına alındı.
 
Ruanda, Kenya, Uganda ve Tanzanya’dan gelen bazı katılımcılar, basın mensuplarının polisin yolda olduğuna dair yaptığı bilgilendirmeyle baskın öncesinde kaçmayı başardı.
 
Uluslararası Af Örgütü Afrika Direktör Yardımcısı Michelle Kagari, “İnsan hakları aktivistlerinin uğradığı, hiçbir yasal dayanağı bulunmayan saçma ve anlamsız  tacizler durmak zorunda. Uganda yetkililerinin yasal insan hakları çalışmalarını tehdit etmek ve bu çalışmalara gözdağı vermek amacıyla uyguladıkları keyfi hareketlere dair üzücü bir kalıp gözlemliyoruz. Atölye çalışmasına katılanlar kesinlikle yanlış bir şey yapmadı. Polis güçlerine, Uganda’yı insan hakları yükümlülükleri karşısında küçük düşüren bu çirkin durumu sona erdirmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.
 
Konuyla ilgili haber: Uganda’da LGBT’ler Kıskaçta
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam