31/10/2013 | Yazar: Nevin Öztop

AB Parlamentosu’ndan Lunacek ve Cashman, 2014 AB seçimlerini ve gelecekteki üye ülkelerin konumunu değerlendirdi.

Ulrike Lunacek ve Michael Cashman: AB’nin Genişlemesi ve Geleceği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
AB Parlamentosu’ndan Lunacek ve Cashman, 2014 AB seçimlerini ve gelecekteki üye ülkelerin konumunu değerlendirdi.
 
Avrupa Parlamentosu LGBT Intergrup Eşbaşkanları Ulrike Lunacek ve Michael Cashman 26 Ekim’de “Gelecek Avrupa Parlamentosu: Peki ama neyin uğruna?” panelinde yer aldı. Panel, ILGA-Europe’un bu yıl 17.’si düzenlenen “Aile önemlidir!” temalı konferansının bir parçası olarak organize edildi.
 
Cashman AB Parlamentosu içindeki mücadeleleri bir “savaş alanı” olarak nitelendirdi: “AB Parlementosu’nda olmak, hiçbir zaman bitmeyecek bir savaşta olmak gibi. Aday ülkelerde, hatta adaylığını yıllar önce tamamlamış ülkelerde yaşananlar, AB’nin dikkatine sunulmalı ve kınanmalı. Kadın ve LGBT hakları devamlı gündeme taşınmalı. Türkiye, Rusya, Uganda gibi ülkelerde LGBT hakları yalnızca savunulmamalı, aynı zamanda bu hakların yeşermesi de sağlanmalı.
 
Lunacek ise Parlamento’da yer alan muhafazakâr girişimler hakkındaki endişelerini dile getirdi: “Parlamentonun içinde, gençlerin önünde eşcinselliği konuşmanın yasak olduğu Litvanya gibi ülkeler bulunuyor. Her türlü girişimleri, bizi yıllar öncesine itmenin gayretini taşıyor.”  
 
Türkiye’nin bekleyen AB üyeliği hakkında da konuşan Cashman: “Türkiye, AB üyesi olmalı. Bu oldukça önemli. Geçen 40 yıldır üyelik için bekliyorlar. Artık Kopenhag Kriterleri’ni yerine getirmeliler.” dedi ve ekledi:
 
“Avrupa’da bizim İslamofobi ve ırkçılıkla savaşmaya ihtiyaç duyduğumuzu da sakın unutmayın! II. Dünya Savaşı’ndan sonra ekonomi ve endüstriyel üretime can vermek için göçmenleri getirip; işimiz bitince onları başımızdan atamayız.”
 
“Aynı zamanda LGBT toplumuna yapılan saldırılar sözkonusu olduğunda, en az organize hareket eden ve sesini en az çıkaran dinin İslam olduğunu da daima hatırlamalıyız.”
 
Çeviri: Tuğçe Çabuk 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret