10/02/2017 | Yazar: Arda Özen

Uludağ Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenler Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir ve Arş. Gör. Aylin Çakı alkışlarla uğurlandı.

Uludağ Üniversitesi akademisyenlerini uğurladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uludağ Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenler Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir ve Arş. Gör. Aylin Çakı alkışlarla uğurlandı.



686 Sayılı KHK ile ihraç edilen 333 akademisyenlerden aynı zamanda barış bildirisinde imzacı olan Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir ve Arş. Gör. Aylin Çakı kilitleri değiştirilmiş odalarına gelip eşyalarını toplayıp üniversiteden ayrıldılar.

Uludağ Üniversitesi öğrencileri, öğretmenleri ve çalışanları; akademisyenlerini alkışlarla uğurladılar.

“Daha büyük bir kalabalıkla geri döneceğim”

Mücadelelerin içinde en çok LGBTİ+ hareketine inandığını belirten akademisyen Gökhan Yavuz Demir, öğrencilerine odasındaki eşyalardan hediye ederken “Bugünler elbet geçecek, üzülmeyin. Bu kapı tekrar bana açılacak geri döneceğim” dedi.

Öğretim üyesi Aylin Çakı’yı uğurlamaya Eğitim-Sen üyeleri de katıldı. Çakı ayrılırken şu sözleri söyledi: “Bu benim için bir gurur madalyası. İmza attığım için hiç pişman değilim. Büyük bir kalabalıkla uğurlanıyorum buradan ama eminim daha büyük bir kalabalıkla geri döneceğim.”

 “Gökhan ve Aylin hocamız hep bizimle!”

Özgür Renkler Derneği, Uludağ Üniversitesi’nde bir topluluk olarak faaliyet yürüttükleri dönemden bu yana dayanıştığı Doç. Dr. Gökhan Yavuz ve Arş. Gör. Aylin Çakı için bir açıklama yayınladı:

“Gökhan hocamız, Uludağ Üniversitesi'nde Özgür Renkler LGBTİ Öğrenci Topluluğu’nu kurmaya çalıştığımız zamanlarda topluluğumuzun sorumlu hocası olmayı gururla kabul etmiş iki hocamızdan biriydi. Topluluk olamamıştık ama üç yıl boyunca hocamız, dayanışmamızda hep yanımızdaydı. Kendisi bizim umudumuzdur. İlk günden bugüne kadar geçen üç yıllık süreçte her zaman en çok güç aldığımız ve asla yalnız olmadığımızı/olmayacağımızı bize hissettiren kişidir. Bizler için şu coğrafyada soğuğumuzu sıcak, uzağımızı yakın edendir.”

“Hem Gökhan ve Aylin hoca için hem de bu hukuksuzluk için söylenecek çok söz var ama şunu herkesin bilmesini istiyoruz; homofobiye, transfobiye karşı sesimizi yükseltmemize izin verilmeyen, bize açılmayan o üniversite salonlarından bir gün sesimizi yükselteceğimize olan inancımız ne kadar tam ise Gökhan Hoca'nın da yeniden odasına, dersliklerine, fakültesine döneceğine olan inancımız o kadar tamdır. Gökhan ve Aylin hocamız hep bizimledir. Elbet bir gün o dersliklerde, o salonlarda buluşacağız. Buluşuncaya dek hocamızın yanındayız.”

“Biz inanıyoruz ki bir gün değişir elbet güneşe ve haksızlığa tapan rüzgârın yönü. Varlığınız, güzelliğiniz ve bize verdiğiniz umut için çok teşekkür ederiz Gökhan hocam!”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam