14/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Af Örgütü’nün “Haklar İçin Yaz” kampanyasında Onur Yürüyüşü’ne katıldıkları için yargılanan ODTÜ öğrencileri Melike Balkan ve Özgür Gür de var.

Uluslararası Af Örgütü: “Haklar İçin Yaz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2001’den bu yana her yıl onlarca ülkede “Haklar İçin Yaz” kampanyası düzenleyen Uluslararası Af Örgütü, bu yıl da Aralık ayında dünyanın farklı yerlerinde insan hakları ihlaline uğrayanların adalete kavuşması için yetkilileri mektup ve imza yağmuruna tutuyor.

Kampanya dünyanın her yerinde risk altında olan bireyler için harekete geçiyor, mektup ve imzalarla onlara destek veriyor, hak ihlallerine dikkat çekmeye çalışıyor ve otoritelere adaleti sağlama çağrısında bulunuyor.

“Haklar İçin Yaz!” kampanyası çerçevesinde Uluslararası Af Örgütü, bu yıl Onur Yürüyüşü’ne katıldıkları için yargılanan ODTÜ öğrencileri Melike Balkan ve Özgür Gür, Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan kadın hakları aktivisti Nesime El-Seda, işkenceden kaçarak sığındıkları Malta’da yargılanan El Hiblu 3’lüsü, Güney Afrika’da cinsiyet temelli şiddet sonucu öldürülen Popi Qwabe ve Bongeka Phungula, Pakistan’da zorla kaybetmeleri araştıran ve bu nedenle kendisi de zorla kaybedilen İdris Khattak ve Kolombiyalı iklim hakları aktivisti Jani Silva için kampanya yürütüyor.

“Kelimelere güven, imzanda güç var!” diyen Af Örgütü’nün kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
nefret