26/10/2010 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası İnterseks Farkındalık Günü vesilesiyle ILGA-Avrupa bir açıklama yaptı.

Uluslararası İnterseks Farkındalık Günü  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası İnterseks Farkındalık Günü vesilesiyle ILGA-Avrupa bir açıklama yaptı.

ILGA-Avrupa, günün, interseks konularında farkındalığın arttırılmasında, interseks bireylerin vücutları ile ilgili tıbbi patolojik yaklaşımların üstesinden gelmeleri için büyük bir fırsat olduğuna inanıyor. Avrupa’da interseks olarak doğan yüzlerce bebek ya da daha sonradan interseks olarak tanımlanan bu çocuklar, “cinsiyet düzeltici cerrahi  operasyon” lar gibi insanlık dışı “tedavilere” maruz kalıyorlar.   

Bu tür müdahaleci ve gereksiz ameliyatların, interseks bireyler üstünde zihinsel, cinsel, fiziksel ve psikolojik ıstıraplar gibi sonuçların rapor edildiği, yıkıcı etkileri oluyor.
2009 yılında, ILGA-Avrupa, interseks konularında uzun vadeli bir ortaklık geliştirme umudu ile uluslararası ve Avrupa interseks kuruluşlar ile bağlantılar kurmaya başladı.
ILGA-Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Evelyne Paradis:
 
“Biz, interseks bireylerin endişelerini Avrupa kurumlarında dile getirmek, “cinsiyet düzeltme ameliyatları” uygulamaları ile yapılan insan hakları ihlalleri ve bunların interseks bireylerin üzerlerinde uzun süreli bıraktığı fiziksel ve psikolojik etkilerinin üstesinden gelmek için Uluslararası İnterseks Farkındalık Günü’nü tam olarak destekliyoruz. Oll’un (Uluslararası İnterseks Organizasyonu) Avrupalı üyeleri ile verimli bir işbirliği yapmaktan mutluyuz ve Avrupa’da interseks bebeklere uygulanan insanlık dışı cinsiyet düzeltme ameliyatlarının ve interseks bireylerin karşı karşı kaldıkları önyargı ve ayrımcılığın son bulmasını umut ediyoruz” dedi. (Semih Varol/Kaos GL)
Uluslararası İnterseks Organizasyonu: www.intersexualite.org


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam