21/12/2009 | Yazar: Nevin Öztop

Uluslararası Gey ve Lezbiyen Gençlik ve Öğrenci Örgütü (IGLYO) Genel Meclisine yedi ülkeden genç aktivist iki yıllığına seçildi.

Uluslararası LGBT Gençlerin Yeni Yüzleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası Gey ve Lezbiyen Gençlik ve Öğrenci Örgütü (IGLYO) Genel Meclisine yedi ülkeden genç aktivist iki yıllığına seçildi.

40’ın üzerinde ülkeyi temsil eden 60 lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender, Uluslararası Gey ve Lezbiyen Gençlik ve Öğrenci Örgütü (IGLYO) Genel Meclisi için 10-12 Aralık tarihlerinde Edinburgh’da buluştu. Organizasyonun geleceğini ve önceliklerini tartışmaya açan grup, yeni yönetim kurulunu da seçti.
 
Genel Meclis 10 Aralık’ta başlayıp, 12 Aralık’ta sona erdi. Toplantının açılışı, Eşitlikler Bakanlığı’nın ve Eşitlikler ve İnsan Hakları Komisyonu’nun karşıladığı İskoçya Hükümeti’nde yapıldı. Delegeler, günün sonrasında Uluslararası İnsan Hakları Günü’nü Edinburgh’nun merkezinde barışçıl bir eylem ile kutladı.
 
Genel Meclis’in son günü, delegeler, 2010-2011 yıllarında görev yapacak olan yeni yönetim kurulunu seçtiler. Yeni IGLYO Yönetim Kurulu’nda yer alan isimler aşağıdaki gibidir:  
 
Lucy Brookes, Birleşik Krallık
Luis Moreira, İspanya
Jasmina Munteanu, İsveç
Alex Müller, Almanya
Esther Paterson, İskoçya
Olena Shevchenko, Ukrayna
Zara Shushanian, Ermenistan
 
Finansal Kontrol Komitesi:
Felix König, RFSL Genç, İsveç
Bart Picket, Lambda Varşova, Polonya
 
Son olarak, görevi henüz sona eren IGLYO Yönetim Kurulu’ndan Augustas Cicelis ve Bruno Selun, Yönetim KuruluDanışmanları olarak seçildi.
 
Yeni kurul, Ocak ayının ortasında ilke kez Brüksel’de bir araya gelecek. Bu toplantıda, Başkan, Sekreter ve Hazine Sorumlusu belirlenecek.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam