23/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği, “Akademide Bi+ Çalışmak” serisinin ilkini Lara Özlen söyleşisiyle yayımladı.

ÜniKuir’den “Akademide Bi+ Çalışmak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nden (ÜniKuir) Alican ve Ege; “Akademide Bi+ Çalışmak” serisinin ilkini sinema, toplumsal cinsiyet ve queer teori çalışan araştırmacı Lara Özlen’le gerçekleştirdi.

“Bi+ Görünürlük Haftası'nda bu kez akademiyi konuşuyoruz. Konuklarımız, akademide biseksüel+ öznelerin deneyimlerini sahaya inerek çalışan araştırmacılar” diyen UniKuir söyleşisinde Özlen; “İstanbul'daki Lezbiyen ve Biseksüel Kadınların Kimlik Politikaları ve Dayanışma Pratikleri” başlıklı teziyle konuşmaya başlıyor.

Söyleşiden tadımlık bir parça şöyle:

Eğer özneysen ve paylaşmak istersen, bi+ deneyimin/kimliğin bu akademik çalışma ile nasıl kesişti, nasıl etkiledi birbirini? Sence bu ilişkide dönüşen taraflar kimler? Her ikiniz mi yoksa üstün gelen bir taraf var mı ya da biriniz birinize mi uyum sağladı sence? 

Dediğim gibi, açılma sürecim tezle paralel olarak ilerledi. Görüşmecilerimin bir kısmını önceden az buçuk tanıyordum, bir kısmıyla randevu aplikasyonları veya barlar üzerinden tanıştım. Birbirinden çok farklı onlarca insanı yakından tanıma fırsatım oldu. Lezbiyen ve biseksüel bireylerden, kimliklerinin hayatlarının neresinde durduğunu, kuir teoriyle/feminizmle ilişkilerini, nasıl açıldıklarını veya açılmadıklarını, dayanışma meselesini nasıl gördüklerini uzun uzun dinledim. Bu arada ben de kendimle ilgili pek çok şeyi yeniden düşündüm. Kendi politik bağlarımı ya da dayanışmayı nasıl tanımladığımı gözden geçirdim. Aslında tezin akışını görüşmelerimi yaptığım insanlarla belirlemiş olduk. Kendi adıma çok şey öğrendiğim bir süreçti. Benimle ilgili ne düşündüklerini de görüştüğüm insanlara sormalısınız, o kısmını bilemiyorum. 

Tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 


Etiketler: yaşam
İstihdam