19/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin düzenleyeceği Avukat Ağı Eğitimi’ne başvurmak için son tarih: 28 Ekim Cuma.

ÜniKuir’den Avukat Ağı Eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Üniversitelerde LGBTİ+’ların yaşadığı hak ihlallerine karşı mücadele edecek Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği (ÜniKuir) Avukat Ağı Eğitimi düzenliyor.

Derneğin ilkini 5 Kasım Cumartesi günü gerçekleştireceği eğitimin son başvuru tarihi 28 Ekim Cuma.

Dernek eğitimi şöyle duyurdu:

“Kasım'da başlayıp Şubat 2023’te sona erecek eğitim programına, LGBTİ+ hakları üzerine çalışmalar yapmak isteyen, hak temelli faaliyet yürüten tüm avukatlar davetlidir!

“ÜniKuir Eşit Haklara Erişim Programı tarafından gerçekleştirilecek eğitimde, LGBTİ+'lara ve insan haklarına ilişkin temel bilgilerden başlayarak LGBTİ+'ların haklarını etkileyen hukuki düzenlemeleri, süreçleri ve mekanizmaları ayrıntılı olarak inceleyeceğiz. Bu sayede katılımcı avukatlardan oluşan bir avukat ağı kurmayı, bu ağ ile de LGBTİ +’ların adalete erişiminde kolaylaştırıcı olmayı ve LGBTİ+’ların adalete erişimini güçlendirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda ağa katılan avukatlar birbirleriyle temas halinde bulunacak ve aralarındaki iletişim güçlendirilecektir.”

Başvuruyu buradan yapabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam