30/06/2022 | Yazar: Kaos GL

“Elektronik Tebligat Hizmetleri, özel hayata ilişkin bilgilerinin üçüncü kişiler tarafından öğrenilmesini engelleyebildiği için LGBTİ+'ların adalete erişimini kolaylaştırabilir.”

ÜniKuir’den “Elektronik Tebligat Hizmetleri Hakkında Bilgi Notu” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir Derneği, “Elektronik Tebligat Hizmetleri Hakkında Bilgi Notu” yayımladı. Dernek bilgi notunu, “2019 yılından beri Türkiye'de giderek yaygınlaşan elektronik tebligat hizmetlerinden haberdar mısınız” diyerek şöyle duyurdu:

“Başta yargı makamları olmak üzere, pek çok kamu kurumu tarafından tebligat adı verilen işlemle çeşitli bilgi ve belgeler muhataplarına iletiliyor. Elektronik tebligat sayesinde, özellikle yargı makamlarının yurttaşların ev adreslerine posta yoluyla gönderdiği tebligatlar tarihe karışıyor. Bunun yerini, elektronik ortamda yalnızca tebligatın muhatabı olan kişi tarafından görülebilen tebligatlar alıyor.

“Bu hizmetin, özellikle tebligatlarda yer alan cinsel yönelim, cinsiyet kimliği gibi kişisel verilerin de bulunduğu özel hayata ilişkin bilgilerinin üçüncü kişiler tarafından öğrenilmesini engelleyebilmesi nedeniyle LGBTİ+'ların adalete erişimini kolaylaştıracağını umarak konu hakkında ÜniKuir Dermeği olarak bilgi notu yayınlıyoruz.”

ÜniKuir Siyasal Katılım ve Savunuculuk Program Koordinatörü Av. Mahmut Şeren'in hazırladığı bilgi notuna buradan erişebilirsiniz. 


Etiketler: yaşam
İstihdam