05/04/2023 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir, Nisan ayına film gösterimi ve vegan brunch etkinlikleriyle başladı.

ÜniKuir, Nisan’ı etkinliklerle karşıladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gönüllüleri ve Ankara lubunyasıyla yüz yüze temaslar kurmayı çok seven bir dernek olarak, bu hafta sonunu da boş geçmedik.

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği – ÜniKuir, 1 Nisan akşamında “Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler” filmini birlikte izlemek için bir araya geldi:

“28 Şubat sürecini sinemaya taşırken başörtülülerin ve trans kadınların mücadele ortaklığını hikayeye katan Kutluğ Ataman’ın 2022 yapımı filminin gösteriminden sonra filmin hissettirdiklerini ve düşündürdüklerini paylaşmak için tartışma oturumunda buluştuk.”

“1997’den başlayan bir hikayenin izlerini bugün anayasa değişikliği tartışmalarında aradığımız tartışmada, kutuplaştırma politikalarından, Türkiye’de yaşayan LGBTİ+’lar olarak deneyimlerimizden ve düşman siyasetinin üzerinden gelebilmenin yollarından konuştuk.”

Dernek 2 Nisan’da, sadece üniversite toplulukları, ÜniKuir gönüllü ve destekçilerinin katılımına açık vegan brunch etkinliği gerçekleştirdi.

“Hem lezzetli şeyler yedik hem de Pazar gününü gullümle, keyifle bir arada geçirdik. Hafta sonu bize katılarak neşemize, bir aradalığımıza ve dayanışmama güç katan herkese çok teşekkür ederiz. Yeni etkinliklerde görüşmek üzere!”


Etiketler: kültür sanat, yaşam, eğitim
İstihdam