18/03/2021 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir, Pekin Deklarasyonu ve Eylem Planı’nın 25. Yılında Türkiye’yi konuşmaya çağırıyor.

ÜniKuir, ‘Türkiye'nin Pekin+25 Sürecine Katılımı’nı konuşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği (ÜniKuir) “Türkiye'nin Pekin+25 Sürecine Katılımı” projesini konuşmaya çağırıyor.

Dernek projeyi şöyle tanıtıyor:

“Pekin Deklarasyonu ve Eylem Planı’nın (PDEP) kabul edilişinin 25. yılında, 25 yıllık değerlendirme toplantısında cinsiyet ve cinsel yönelim temelli eşitsizliklerin giderilmesine ve sivil toplumun güçlendirilmesine odaklanılacak. Pekin +25 süreci ve bu değerlendirme toplantı kapsamındaki projemiz, az temsil edilen LGBTİ+'ların insan haklarına yönelik ihlallere, kesişen ayrımcılıklara ve eşitsizliklere karşı mücadele etmeyi, özneleri ve LGBTİ+‘ların insan haklarına dair savunuculuk yapan sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmeyi amaçlamakta.”

Proje hakkında konuşmak için 20 Mart Cumartesi 14.00'daki bilgilendirme toplantısına katılmak isteyenlerin info@unikuir.org'a e-posta yollaması yeterli.

Pekin Deklarasyonu ve Eylem Planı hakkında

5 yıl önce Birleşmiş Milletler üyesi 189 devletin imzasıyla kabul edilen Pekin Deklarasyonu ve Eylem Planı (PDEP), kadın ve yoksulluk, kadın ve eğitim, kadın ve sağlık, kadına yönelik şiddet, silahlı çatışmalarda kadın, kadın ve ekonomi, karar alma süreçlerinde kadın, kadının ilerlemesinde kurumsal mekanizmalar, kadının insan hakları, kadın ve medya, kadın ve çevre, kız çocukları gibi 10 kritik konuda stratejiler belirliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına hizmet ediyor.

 

 


Etiketler: kadın, yaşam
İstihdam