20/10/2021 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir, LGBTİ+ çocukların/gençlerin deneyimlerine dikkat çekilen Ruh Günü’nde zorbalıkla mücadele hikayelerini paylaşmaya çağırıyor.

ÜniKuir zorbalıkla mücadele hikayeni paylaşmaya çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği (ÜniKuir), her yıl Ekim ayının üçüncü perşembesinde zorbalığa maruz kalan LGBTİ+ gençlerin mücadelesi dünya çapında anıldığı Ruh Günü’nde (Spirit Day) mücadele hikayeni paylaşmaya çağırıyor.

2010 yılından beri LGBTİ+ çocukların/gençlerin deneyimlerine dikkat çekilen, kimlikleri sebebiyle zorbalığa ve şiddete maruz kalan öznelerin mücadelesine desteğin amaçlandığı gün etkinlikleri bu yıl 21 Ekim’de gerçekleşecek.

ÜniKuir “Biz de 21 Ekim’de zorbalıkla mücadele hikayelerini daha görünür kılmayı arzu ediyoruz. Eğer anlatmaya hazır hissediyorsan, çocukken ve gençken yaşadığın zorbalıkla mücadele yollarını hatırlamanın seni ve diğer lubunyaları daha güçlü hissettireceğini düşünüyorsan biz hikayeni işitmeyi ve paylaşmayı çok isteriz” diyor.

Hikayenizi paylaşmak isterseniz medya@unikuir.org adresine yollayabilirsiniz. Ayrıca maruz kaldığınız zorbalıkla mücadele ederken ya da herhangi bir konuda psikososyal danışmanlığa ihtiyaç duyuyorsanız danisma@unikuir.org adresine yazarak ÜniKuir Derneği’nin uzmanlarından destek alabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam