20/01/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Ünikuir Derneği’nin üniversitelerde cinsel taciz ve mobbing ile mücadele için el kitabı “CTS Birimlerine Dair Bilgiler, Talepler ve Öneriler” dijital ortamda yayında.

Üniversitelerde cinsel taciz ve mobbingle mücadele için ne yapmalı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir - Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve Lezbiyen Gay Biseksüel Trans İnterseks Dayanışma Derneği’nin Eğitim Sendikaları ve Üniversite İdari Personeli için LGBTİ+ Kapsayıcı Eğitim Konusunda Kapasite Geliştirme projesi kapsamında hazırladığı “Üniversitelerde Cinsel Taciz ve Mobbing ile Mücadele için El Kitabı” çıktı.

E. Ege Tektaş ve Selin Altay’ın hazırlamış olduğu kitap üniversitelerdeki Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırılara Karşı Destek Birimlerine dair bilgilerle birlikte talepler ve önerileri içeriyor. Altı bölümden oluşan el kitabı, CTS, CİTÖB, CİTÖK, CTOD kısaltmalarıyla üniversitelerde faaliyet yürüten birimlerin işleyişlerine dair genel bir çerçeve sunmayı amaçlıyor.

CTS birimlerinin politika metinleri ve yönergelerindeki eksikler; bünyelerinde CTS birimi barındırmayan üniversitelerde taciz, mobbing ve ayrımcılık yaşanması durumunda başvuru mekanizmaları, CTS birimi kurulması için izlenmesi gereken yollar ve hukuki mevzuat tartışıldığı el kitabının ana hatlarını konuya ilişkin tartışmalar oluşturuyor.

Politika belgeleri ve etik kurul belgeleri ise 2022 Ocak ayında Türkiye'de bulunan 205 üniversitenin web siteleri taranarak oluşturulan el kitabını buradan inceleyebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, eğitim
İstihdam