30/11/2022 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu öncülüğünde üniversiteli LGBTİ+ toplulukları İnter Dayanışma ile bir araya geldi.

Üniversiteli LGBTİ+ toplulukları interseks farkındalığı atölyesi yaptı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Üniversiteli LGBTİ+ toplulukları, İnter Dayanışma ile online İnterseks Farkındalığı Atölyesi’nde biraraya geldi. Atölyede interseks tarihinden Malta deklarasyonuna pek çok konuya değinildi. Etkinliğe İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu öncülük etti.

İnter Dayanışma aktivistleri, üniversiteli LGBTİ+ topluluklarıyla yaptıkları online İnterseks Farkındalığı Atölyesi’nde interseks hakkında temel kavramları açıkladı, interseks mücadelesinin geçmişini ve bugününü anlattı. İntersekslerin sağlık, eğitim gibi alanlarda yaşadıkları sorunlara da değinilen atölyede, üniversiteli interseksler için eğitim ortamının nasıl daha güvenli ve kapsayıcı hale getirilebileceği de gündeme geldi.

İntersekslere alan açmanın en etkin yollarından birinin interseks görünürlüğünü artırmak olduğuna dikkat çeken İnter Dayanışma aktivistleri, üniversite ortamlarında da bunun için çalışılması gerektiğini aktardı. İnterseks bir öğrencinin kendi kimliğini rahatça ve açıkça dile getirebilmesi için varlığının tanındığını hissetmesi gerektiği dile getirildi.

Etkinlikte öğrencilerden gelen sorular da cevaplandı. Öğrenciler “İnterseks olduğumu düşünüyorum, bunu öğrenmek için nasıl bir yol izleyebilirim?”, “İnterseks bireyler ile duygusal bir ilişki içerisinde olmanın herhangi bir zor tarafı bulunuyor mudur?”, “İnterseks olmak/interseks hareket/Türkiye’de interseks insanların konumu/vb üzerine özellikle okumamız için önerebileceğiniz kaynaklar var mıdır?” gibi sorularına etkinlikte cevap buldu.

İnter Dayanışma’nın online etkinlikleri Aralık ayı içinde de devam edecek.


Etiketler: yaşam, eğitim
İstihdam