05/02/2019 | Yazar: Yıldız Tar

İstanbul Valiliği, hastasına cinsel yönelim temelli ayrımcılık uygulayan hekim hakkında soruşturma izni verdi.

Valilik homofobik hekim hakkında soruşturma izni verdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Valiliği, hastasına cinsel yönelim temelli ayrımcılık uygulayan hekim hakkında soruşturma izni verdi.

Eşcinsel genç Cem; kendisine cinsel yönelim temelli ayrımcılık uygulayan, randevu sırasında “oğlum mu diyeyim, kızım mı bilemedim” diyen ve ardından kendisini sosyal medyada homofobik söylemlerle hedef gösteren doktor hakkında Temmuz 2018’de suç duyurusunda bulundu. İstanbul Maltepe Devlet Hastanesi Üroloji Polikliniği'nde görev yapan Uzm. Dr. N.K.Ö.’yü İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Bakanlığı’na şikayet etti. Hekim hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de başvurdu.

İstanbul Valisi, Uzm. Dr. N.K.Ö. hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi. Vali, kararında “konunun adli merciler tarafından aydınlatılması” gerektiğini söyledi.

Sosyal medyada nefrete avukat da katılmıştı

Uzm. Dr. N.K.Ö., kendi sosyal medya hesabından Cem’in ev adresini ve ismini paylaşmıştı. N.K.Ö., sosyal medya gönderilerinde “İ… te sınır yok”, “Poposunun reklamını yapıyor herhalde” gibi homofobik ifadeler kullanmıştı. N.K.Ö.’nün bu paylaşımının altına çok fazla kişi de nefret söylemi içeren yorumlar yapmıştı. Bu yorumları yapanlardan biri de Av. Saygın B. G. idi.

Cem, avukat hakkında da suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Av. Saygın B.G., İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na savunmasını iletti. Kendi sosyal medya hesabından savunmasının tam metnini paylaşan Av. Saygın B. G., homofobisini burada da sürdürdü.

İlgili haberler:

“Hekimler ayrımcılık içermeyen ifadeler kullanmalı, yargılayıcı olmamalı”

Homofobik hekim hakkında suç duyurusu ve Tabip Odası’na şikayet


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam