16/05/2011 | Yazar: Kaos GL

6. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Van programı, Van Kadın Derneği’nin (VAKAD) ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Van Kadın Derneği Homofobiye Karşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

6. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Van programı, Van Kadın Derneği’nin (VAKAD) ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişimi’nden Psikiyatr Dr. Seven Kaptan ile Psikolog Mahmut Şefik Nil’in katılımıyla gerçekleşen Van programı, 15 Mayıs Pazar günü VAKAD merkezinde yapıldı.
Kadınlara yönelik programın ilk bölümünde eşcinselliğe dair algılar üzerine sanat terapisi tekniği ile çalışıldı. İkinci bölümde ise eşcinselliğin tarihi ve kültürel görünümleri üzerine bilgi verildi. Psikolog Mahmut Şefik Nil’in sunumunda İslam dininin eşcinselliğe nasıl yaklaştığı konusu özellikle ilgi çekti. Gelen soruların yoğunluğu ile sadece bu alana ilişkin bir çalışma ihtiyacı dile getirildi. VAKAD ile Kaos GL bu konuda bir çalışmanın hayata geçirilmesi için ortaklaştı.
 
Psikiyatr Seven Kaptan ise cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri kavramları üzerinden bir sunum yaptı. Sunumda eşcinsellik ve transseksüellikle ilgili mitler interaktif bir şekilde tartışıldı.
 
Eşcinsellik ile transseksüelliğe yönelik kafa karışıklığı, özellikle “neden” sorusunun farklı hatlardan tekrar edilmesi dikkat çekti. Cinsel kimlik ve yönelim farklılıklarının oluşum nedenleri en çok merak edilen nokta olduğundan sunumun son bölümü alanda yoğunlaştı.
 
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yönetimi, Buluşma’ya salon vermiyor
 
Homofobi Karşıtı Buluşma Van programına bu yıl, Yüzüncü Yıl Üniversitesi merkez kampüsünü de eklemek isteyen öğrenciler, buluşma salonu için rektörlükten salon talebinde bulundu, okul yönetimi ise öğrencilerin talebini reddetti. 4. Homofobi Karşıtı Buluşma ile ilk kez gerçekleşen Van Buluşması, Sağlık Topluluğu’nun organizasyonu ile şehir merkezindeki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2009’da yapılmıştı.
 
Buluşmayı sahiplenen öğrenciler Kaos GL’ye yaptıkları açıklamada, üniversite kampüsünde kuşatıldıklarını ve sürekli baskı ve soruşturmaya tabi tutulduklarını ifade ettiler. Öğrenciler, keyfi gözaltılardan ve gözaltında kapatıldıkları hücrelerin koşullarının bizatihi işkenceye dönüştüğünden yakındılar. Keyfi gözaltılar sonucu mahkemeye çıkmadan bırakılsalar bile soruşturmayı okul yönetiminin devraldığını ve dönem kaybı yaşadıklarını ifade ettiler.
 
Homofobiye karşı bir etkinliğin merkez kampüste gerçekleştirilebilmesi için gelecek dönem yeniden girişimde bulunulacak.  
 

Etiketler: yaşam
İstihdam