21/12/2010 | Yazar: Hasan Basri Çiçek

Kaos GL’nin, homofobiden ve cinsiyetçilikten arınmış bir habercilik için çağrıda bulunduğu Yerel Muhabir Ağ

Van’da Yerel Muhabir Ağı Eğitimi Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin, homofobiden ve cinsiyetçilikten arınmış bir habercilik için çağrıda bulunduğu Yerel Muhabir Ağı Eğitimine Van, Kars, Ardahan ve Iğdır’dan muhabir adayları katıldılar.

Kaos GL Kars Muhabiri Hasan Çiçek’in haberi

Yerel Muhabir Ağı Eğitimi, Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından 18-19 Aralık’ta Van'da yapıldı. Kaos GL’nin, homofobiden ve cinsiyetçilikten arınmış bir habercilik için çağrıda bulunduğu Yerel Muhabir Ağı Eğitimine Van, Kars, Ardahan ve Iğdır’dan muhabir adayları katıldılar.
Farklı dillerden, farklı inançlardan gençler yuvarlak bir masanın etrafında ortak bir yürekle bir araya geldiler. Muhabir adayları, hayatın her alanında, medyadan sokağa insan haklarından yana, ayrımcılığa karşı gündemi takip etmek ve bu gündemi Kaos GL Dergisi ile kaosgl.org sayfalarına taşımak için “kendi haberlerimizi nasıl yapabiliriz” diye konuştular.
 
Kaos GL ekibi ile bağımsız gazeteci İrfan Aktan’ın katılımıyla yapılan iki günlük eğitim, Van Kadın Derneği (VAKAD) toplantı salonunda gerçekleşti.

Yerel Muhabir Ağı Eğitimine katılan gençler, eğitime dair duygu ve düşüncelerini bizimle paylaştı.

Sidar Yumlu: Ben bu eğitime katılarak hem kendimi geliştirdim hem de eğitimdeki diğer arkadaşlardan bilgi edindim dolayısıyla ben de eğitime bir şeyler kattım… Bakış açım değişti, sorgulayıcı yönüm, eleştirel bakış açım biraz daha olgunlaştı.
 
Leman Önder: Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulunda okuyorum. İlk kez böyle bir eğitime katılıyorum. Çok şey öğrendim. Beynimde çok şey değişti. Çevreme karşı duyarlılığım arttı, çok verimli geçtiğine inanıyorum. Eşcinseller için homofobiden arınmış haberler hazırlarken kendi haberimizi yazma fırsatımız olacak.
 
Burak Metin: Ben daha önce yerel basınla çalışmıştım ama bu eğitime geldiğimde gördüm ki çok eksiğim varmış dolayısıyla bu eğitim her açıdan kendimi toparlama evresi oldu. Her şey için çok teşekkürler… Önyargılarım kırıldı diyebilirim…
Pelin Uygur: Öncelikle bu eğitime katılarak ne kadar güzel bir karar verdiğimin bilincindeyim. Farklılıkları hissetmek ve yaşatmak kişinin bilinçlenmesiyle oluşur. Ardahan Üniversitesi yeni kurulmuş bir üniversite, kendi içinde çok farklılığı yaşatmaktadır. Ayriyeten zor şartların varlığı mutlaka ezilen bir tarafın oluşmasına meydan vermektedir. İyi ki bu eğitime katılmışım. Aynı zamanda yerel halkın da doğru haberle bilgilenmesi için fırsat bulabileceğime inanıyorum.
 
Serhat Çakmak: LGBTT bireyleriyle birlikte olmak çok güzel… Hak temelli çalışmalar kişisel gelişimin öncüsü ve değişimin ön ayakları oluyor. Ben Iğdır’da yaşıyorum ki inanıyorum Iğdır’da LGBTT bireyleri çok zor şartlarda yaşıyorlar. Eğer bilinçlenme evresi sağlam gelişirse kabullenme sancıları çabuk gelir… Karşılıklı sevgi, saygı ve paylaşımda bulunarak çok şeyi değiştirebiliriz. 
 

Etiketler: yaşam
İstihdam