14/10/2013 | Yazar: Kaos GL

Gezi Parkı Vegan Forumu üyeleri, Kurban bayramındaki hayvan kesimlerine karşı Kadıköy Boğa Meydanı’nda basın açıklaması yaptı

Veganlardan ‘Kurban Bayramı’ Çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gezi Parkı Vegan Forumu üyeleri, Kurban bayramındaki hayvan kesimlerine karşı Kadıköy Boğa Meydanı’nda basın açıklaması yaptı
 
Kadıköy Boğa heykelinde, bugün saat 14.00’te Diren Gezi’nin (Gezi Parkı Vegan Forumu) çağrısıyla Kurban Bayramı döneminde görünür hale gelen hayvan sömürüsüne dikkat çeken ve vegan olma çağrısı yapan bir eylem gerçekleşti.
 
“Kesilen hayvana iyi bak, o her gün tabağında” pankartını taşıyan aktivistler, Barış Manço’nun ünlü bayram şarkısını “Bugün bayram, vegan olun çocuklar” şeklinde uyarladılar ve “Ağaca, hayvana, yeryüzüne özgürlük”, “Karnist Simit ye, Şiddetsiz Yaşa”, “Devlet, Sistem, Erkek, Şiddet Mezbahalardan Yükseliyor” sloganları attılar.
 
Yaptıkları basın açıklamasında Diren Vegan grubu, hayvan sömürüsünün sadece kurban bayramında yaşanmadığı, hayvan çiftliklerinde, endüstriyel hayvan tesislerinde ve deney laboratuarlarında her gün yaşandığı ancak bu dönemde görünür hale geldiğine dikkat çekerek, hayvan kıyımına dayalı bu bayramın şiddeti hayatlarımızdan çıkarmak ve vegan olmak için uygun bir zaman olduğunu belirttiler.
 
Veganların “bayram” programı
Veganlar, hiçbir hayvansal ürün kullanmayan (hayvansal et, hayvansal süt, yumurta, bal, deri, kürk, yün, ipek) ve her türlü hayvan sömürüsünü reddeden kişiler. Kurban bayramı döneminde hayvan özgürlüğü aktivisti veganlar başka etkinlikler de gerçekleştirecek. Bayramın ilk günü saat 14.00’te yeniden Kadıköy Boğa’da toplanacak, Çarşamba günü ise saat 16.00’da Lambdaİstanbul’da “Türcü ve Cinsiyetçi Politikalarda Et” sunumu gerçekleştirecekler. Aynı günün gecesinde Şarlo Cafe-Pub’ta vegan yiyecek ikramlı Etsiz Bayram Buluşması gerçekleşecek.

Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam