15/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Benim Çocuğum belgeselinin meclis özel gösterimine 548 milletvekilinden yalnızca altısı katıldı.

Vekiller LGBT İnsan Haklarına Sahip Çıkmada Ürkek Davrandılar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Benim Çocuğum belgeselinin meclis özel gösterimine 548 milletvekilinden yalnızca altısı katıldı. Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) olan ailelerin hikâyelerini anlatan filme CHP’den Aykan Erdemir, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Melda Onur ve Tufan Köse katılırken AKP’den Safiye Seymenoğlu katıldı.
 
CHP’li Gürsel Tekin: Milyonlarca Aileye Örnek Oluyorsunuz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gösterim öncesi düzenlenen kokteylde filmde yer alan ailelere “siz bu filmle milyonlarca aileye örnek oluyorsunuz,” dedi. Tekin, filme fon sağlamayan Kültür Bakanlığı’nı eleştirerek Bakanlık bütçesinin nereye harcandığını merak ettiğini söyledi.  
 
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise İstanbul’daki Onur Yürüyüşü’ne bu yıl CHP’den bir ekiple katılabileceklerini belirtti. Erdemir, milletvekillerinin “Benim Çocuğum” filmini izleyerek cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıklara karşı mücadelede doğru kararlar verebilmelerini temenni etti.
 
LGBT Hakları mı? İnşallah!
Gösterime AKP adına katılan Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, ailelerin ne hissettiğini öğrenmek için filmi izlemeye geldiğini söyledi. Seymenoğlu, partilerinin gündeminde LGBT haklarının olmadığını ifade ederken kendisinin bu konuda öncülük edebileceği yorumuna ise "inşallah" diye yanıt verdi. AKP Trabzon Milletvekili, gösterimin ardından yapılacak söyleşiyi beklemeden salondan apar topar ayrıldı.
 
“Vekiller de Bizim Kadar Cesur Olmalılar”
Gösterimin ardından gerçekleşen söyleşide filmin yönetmeni Can Candan, Mayıs sonunda İstanbul ve Ankara’da belgeselin az sayıda salonda olsa da vizyona gireceğini söyledi. Yönetmen, gösterimlerin devamının gelmesi için seyircilerin ilk 3 günkü katılımının çok önemli olduğunu ekledi.
 

Filmde yer alan ailelerden Sema Anne ise bütün vekillerin filmi izlemesini istediklerini belirterek şunları söyledi: “Bizler yüzlerini açan cesur aileleriz, bütün vekillerden de bu cesareti bekliyoruz.” 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
İstihdam