12/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Velvele’nin podcast serisinde yeni bölüm yayında: Ari ve Bawer altıncı bölümde salgın ve karantinayla birlikte arzulara ne olduğunu konuşuyor, cinselliğin bunlardan nasıl etkilendiğinin peşine düşüyor.

Velvele’nin altıncı podcasti yayında: Seksten n’aber? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İş: HomemadeCircus

Velvele.net’in podcast serisi sosyal bilimler alanında akademik çalışmalar yürüten, çevirmen ve yazar Ari Büyük (İstanbul) ve gazeteci-yazar Bawer Murmur’un (Barselona) COVID-19 salgını ve karantina günlerini kuir bir perspektiften değerlendirmeleriyle devam ediyor.

Ari ve Bawer, serinin altıncı bölümünde salgın, karantina ve ardından dünyanın tepe taklak devrilmeye meylettiği bu bitmek bilmeyen süreçte arzulara ne olduğunu konuşuyor, cinselliğin bunlardan nasıl etkilendiğinin peşine düşüyor. Cinselliğin önemsiz kılınması, Barselona’daki seks pozitif mekanların salgında hayatta kalma mücadelesi, çoğunluk ahlakının arzularımızı ikincil plana itme şevki gibi mevzuları da konuşan ikili Sezen Aksu‘yu da anarak, merakla soruyor: Onları boşver, ne haber seksten?

Velvele.net’in podcast serisinin altıncı bölümünü Spotify ya da Anchor'dan dinleyebilirsiniz.

Bölüm bölüm Velvele podcast serisi

İlk bölümde koronavirüs salgını ve karantina günlerini konuşan Ari ve Bawer, ikinci bölümde Türkiye'de salgınla birlikte yükselen “yaşlılara” yönelik ayrımcı, alaycı, dışlayıcı tavra yarattığı kargaşaya ve yine yeni yeniden hortlayan muhbir vatandaşlığa eğilmişti. Üçüncü bölümde trans aktivist ve işletmeci Üzüm Derin Solak’ın katılımıyla karantinanın LGBTİ+’ların sosyalleşme alanlarına, gece hayatına ve aktivizme etkileri masaya yatırılırken, dördüncü bölümde salgının yarattığı ruh halleri ve alışık olunmayan bu durumu içe sinmeden normalleştirmenin yarattığı baskı konuşuldu. Beşinci bölümün konusu ise ise LGBTİ+’lara yönelen nefret ve karanlığa direnen lubunyalar olmuştu.


Etiketler: yaşam, cinsellik
nefret