10/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Velvele’nin podcast serisinde yeni bölüm yayında: Dördüncü bölümün konusu salgının yarattığı ruh halleri ve alışık olunmayan bu durumu içe sinmeden normalleştirmenin yarattığı baskı.

Velvele’nin dördüncü podcasti yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Velvele.net’in podcast serisi sosyal bilimler alanında akademik çalışmalar yürüten, çevirmen ve yazar Ari (İstanbul) ve gazeteci-yazar Bawer’in (Barselona) COVID-19 salgını ve karantina günlerini kuir bir perspektiften değerlendirmeleriyle devam ediyor.

Ari ve Bawer, serinin dördüncü bölümünde salgın ve karantinanın yarattığı ruh hallerini konuştu. Günlerce yeni bölümde ne konuşacaklarını düşündüklerini belirten ikili, kafa karışıklığını / dağınıklığını sağaltmak için evde kalma günlerini çok normal bir şey gibi ele almanın kendilerinde bıraktığı etkileri paylaştı. Bölüm sürpriz bir kek tarifiyle son buldu.

Velvele.net’in podcast serisinin dördüncü bölümünü SoundCloud, Spotify ya da iTunes'tan dinleyebilirsiniz.

Bölüm bölüm Velvele podcast serisi

İlk bölümde koronavirüs salgını ve karantina günlerini konuşan Ari ve Bawer, ikinci bölümde Türkiye'de salgınla birlikte yükselen “yaşlılara” yönelik ayrımcı, alaycı, dışlayıcı tavra yarattığı kargaşaya ve yine yeni yeniden hortlayan muhbir vatandaşlığa eğilmişti. Üçüncü bölümde ise trans aktivist ve işletmeci Üzüm Derin Solak’ın katılımıyla karantinanın LGBTİ+’ların sosyalleşme alanlarına, gece hayatına ve aktivizme etkileri masaya yatırıldı.


Etiketler: yaşam
İstihdam