02/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Velvele, podcast serisinin yeni bölümünde trans aktivist ve işletmeci Üzüm Derin Solak’ı konuk etti.

Velvele’nin üçüncü podcasti yayında: Üzüm Derin Solak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Velvele.net'in podcast serisinin ikinci bölümünde sosyal bilimler alanında akademik çalışmalar yürüten, çevirmen ve yazar Ari (İstanbul) ve gazeteci-yazar Bawer (Barselona) COVID-19 salgını ve karantina günlerini kuir bir perspektiften değerlendirmeye devam ediyorlar.

Ari ve Bawer, serinin üçüncü bölümünde trans aktivist ve işletmeci Üzüm Derin Solak'ı konuk ediyor. Üçlü, salgın ve karantinanın LGBTİ+’ların sosyalleşme alanlarına, gece hayatına ve aktivizme etkilerini, Üzüm'ün işletmecilik deneyimini, “müşterileri” de olan arkadaşlarıyla ilişkilerini konuşuyorlar. Dayanışmanın iyileştiriciliği ve yöntemleriyle birlikte karantinadan kötü bir şekilde etkilenen queer gece hayatı çalışanlarının ihtiyaçlarına destek olmak için başlatılan kampanya da bu bölümün konularından. Ve söz bir şekilde Türkiye’de Ağustos’ta (2019) alevlenen TERF (Trans Dışlayıcı Radikal Feminizm) mevzusuna geliyor.

Podcasti dinlemek için tıklayın.

Bölüm bölüm Velvele podcast serisi

İlk bölümde koronavirüs salgını ve karantina günlerini konuşan Ari ve Bawer, ikinci bölümde Türkiye'de salgınla birlikte yükselen “yaşlılara” yönelik ayrımcı, alaycı, dışlayıcı tavra yarattığı kargaşaya ve yine yeni yeniden hortlayan muhbir vatandaşlığa eğilmişti.


Etiketler: yaşam
İstihdam