26/01/2023 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+’ların yüzde 72’si Çankaya’da kendini güvende hissetmiyor ya da kısmen güvende hissediyor.

VİDEO: Çankaya Kent Masalları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gökkuşağı 101 dosyamızda Anjelik Kelavgil, 17 Mayıs Derneği'nin Çankaya'da yaşayan LGBTİ+'ların durumunu araştırdığı Çankaya Kent Masalları raporunu anlatıyor.

17 Mayıs Derneği yerel yönetim çalışmaları kapsamında, başkentin Çankaya ilçesinde yaşayan veya çalışan LGBTİ+'ların sağlık hizmetlerine erişim sorunlarını ve ihtiyaçlarını araştırdı ve araştırma sonuçlarını “Çankaya Kent Masalları” adıyla yayınlandı.

Araştırmaya katılan LGBTİ+’ların neredeyse yarısı Çankaya’da LGBTİ+ olarak yaşamak ve çalışmaktan memnun değil ya da kısmen memnun.

Yarısından fazlası (yüzde 72) Çankaya’da kendini güvende hissetmiyor ya da kısmen güvende hissediyor. Toplumsal ön kabuller ve varsayımların aksine; LGBTİ+’lar Çankaya ilçesinde güvensizlik içerisinde yaşamak ya da çalışmak zorunda kalıyor.

Çankaya’da yaşayan ya da çalışan LGBTİ+’ların büyük çoğunluğu, dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı kendilerini koruma altına almak için cinsel yönelim/cinsiyet kimliklerini gizlemek zorunda kalıyor. Araştırmaya katılan sadece 5 kişi (yüzde 6,17) kimliğini hiçbir zaman gizlemek zorunda kalmadığını belirtti.

Kamera: Yurtsever Orkun Tatar

Kurgu: Özge Keleş, Yurtsever Orkun Tatar

Gökkuşağı 101 serisindeki tüm videolara ulaşmak için tıklayın.

*Bu video, Avrupa Birliği'nin mali desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla KAOS GL’ye aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

*Bu video Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği stüdyosunda çekilmiştir.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam