18/06/2012 | Yazar: Anıl Üver

Onur Yürüyüşünün organizatör derneği HOSI Wien ile alternatif prideçı dernek anlaşarak bu yılki onur yürüyüşünde politik içeriğin daha fazla, ticarî içeriğin daha az olmasına gayret gösterdiler.

Viyana’da 17. Onur Yürüyüşü Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Onur Yürüyüşünün organizatör derneği HOSI Wien ile alternatif prideçı dernek anlaşarak bu yılki onur yürüyüşünde politik içeriğin daha fazla, ticarî içeriğin daha az olmasına gayret gösterdiler.
 
“Born This Way” *(böyle doğdum) mottosuyla 16 Haziran Cumartesi günü Viyana Belediye Sarayı’nın önünden saat 15’te başlayan onur yürüyüşü, Wiener Ring rotasını izleyerek yine Belediye Sarayı’nın önünde sonlandı. Yürüyüşün ardından, alanda kurulan sahnede konuşmalar ve konserler düzenlendi.
 
Geçen yılki Onur Yürüyüşünün ardından bazı grupların bu etkinliğin politik olmaktan çıkıp ticarî bir havaya bürünmesinden rahatsız olduklarını ve ayrı bir yürüyüş düzenlemek istediklerini açıklayıp yeni bir dernek kurduktan sonra LGBT camiasında büyük tartışmalar çıkmış ve bölünmeler yaşanmıştı. Bunun üzerine Onur Yürüyüşünün organizatör derneği HOSI Wien harekete geçerek yeni kurulan derneğin isteklerini ve beklentilerini anladıklarını ifade etti. Ve böylece gruplar tekrar bir araya gelerek bu yılki onur yürüyüşünde politik içeriğin daha fazla, ticarî içeriğin daha az olmasına gayret gösterdiler.
 
Diğer taraftan, hristiyan dinci bir grubun protesto yapacağı haberi geldi. Küçük bir grup olsa gerek, zira yürüyüş alayında binlerce kişi vardı ve söz konusu grup gösteri yaptıysa da gözden kaçmış olmalı.
 
Bu yılki  “en iyi yaya grubu” ödülüne ise jurinin kararıyla LGBT göçmenler derneği MiGaY layık görüldü.
 
Ayrıca son iki yıldır şehrin en işlek merkezlerinde ‘Pride Village’ (Onur Köyü) adı altında bir hafta boyunca standlar açılmakta ve birçok etkinlik düzenlenmekte. Bu yıl standlar belediye binasının önündeki alanda açıldı.
 
Birinci fotoğraf Anıl Üver'e, "Parade_MiGaY" adlı ikinci fotoğraf ise Alev Korun'a aittir. 
 
*Motto için tabii ki Lady Gaga’nın izni istendi ve de telif hakkı halledildi. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret