12/06/2015 | Yazar: Anıl Üver

Viyana’da Identities Queer Film Festivali’nin açılışı yapıldı. 20 Haziran Cumartesi günü ise 20. Onur Yürüyüşü gerçekleşecek.

Viyana’da rengarenk etkinlikler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Viyana’da Identities Queer Film Festivali’nin açılışı yapıldı. 20 Haziran Cumartesi günü ise 20. Onur Yürüyüşü gerçekleşecek.
 
Avusturya’nın başkenti Viyana’da renkli etkinlikler devam ediyor. Eurovizyon Şarkı Yarışması ve Life Ball’un ardından, dün akşam Identities Queer Film Festivali’nin açılış galası yapıldı. 690 kişilik salonun tamamen dolu olduğu gecede Amerika-İngiltere ortak yapımı “Appropriate Behaviour” gösterildi.
 
Viyana’da iki yılda bir düzenlenen ve Vienale’den sonra uluslararası ikinci büyük film festivali olan İdentities QFF 22 yıldır aralıksız çalışmalar yürüten Barbara Reumüller ve ekibi sayesinde sinemaseverlerle buluşuyor.
 
13 Haziran Cumartesi günü ise LGBTIQ camiasının çeşitli etkinliklerle kutladığı “Mariahilf – Andersrum Strassenfest” (Mariahilf ilçesi sokak festivali) düzenlenecek. LGBTIQ grup ve derneklerin standlar açtığı ve canlı müzik performanslarının sergilendiği etkinlik, her yıl Onur Yürüyüşü’nden 1 hafta önceki Cumartesi günü gerçekleştiriliyor.
 
16 Haziran’dan 21 Haziran’a kadar Viyana Belediye Binası’nın meydanında Pride Village kuruluyor. Onur Yürüyüşü’nden 1 hafta önce başlayan bu etkinliğe yine LGBTIQ gruplar, dernekler ve de siyasi partilerin LGBTIQ grupları çadırları ile yer alırken, ziyaretçiler canlı müzik dinleyip, tartışma panelleri gibi etkinliklere de katılmaktalar. Pride Village’a turistlerin de ilgisi yoğun.
 
20 Haziran Cumartesi günü ise 20. Onur Yürüyüşü gerçekleşecek. Bu yılki motto “Made In Pride” olarak belirlendi.
 
Meraklısına not: Viyana’da tramvaylar Onur Yürüyüşü’nden 1 ay önce gökkuşağı bayrakları ile donatılıyor. İsteyenlerin 100 € karşılığında bir tramvay hattını kiralayabiliyorlar.
 
Belediye, Nisan ayında Viyana şehrinin çeşitliliğini ve renklerini göstermek üzere belli kavşaklardaki 49 adet trafik lambası hetero, gey ve lezbiyen çiftlerin yer aldığı piktografik trafik lambaları ile değiştirmişti. İki ay süresince sergilendikten sonra tekrar değiştirilmesi planlanan lambalar oldukça beğeni topladı ve facebook’ta lambaların kalmasına yönelik açılan grubun kısa zamanda binlerce üyeye ulaşmasının ardından yapılan kamuoylaması sonucu lambaların kalmasına karar verildi.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret