26/01/2021 | Yazar: Yıldız Tar

WandaVision’ın üçüncü bölümü, gey süper kahraman Wiccan’ın Marvel Sinematik Evreni’ne girişini hazırlıyor.

WandaVision, Marvel Sinematik Evreni’nin ilk gey kahramanını tanıtmış olabilir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

UYARI: Bu içerik spoiler içermektedir.

Marvel Sinematik Evreni’nin yeni fazını başlatan Disney+ dizisi WandaVision, evrenin ilk gey süper kahramanını tanıtmış olabilir.

Avengers Endgame filminin ardından Wanda ve daha önce iki kez ölmüş sevgilisi android Vision’ın yaşadıklarını anlatan dizinin ilk üç bölümü yayınlandı. Dizide, daha önce zihin taşını yok etmek için Wanda’nın öldürmek zorunda kaldığı hemen ardından Thanos’un zaman taşıyla hayata döndürüp tekrar öldürdüğü Vision hayatta. Ancak bunun nasıl mümkün olduğu henüz açıklanmadı.

Marvel Sinematik Evreni’ne katıldığından beri trajedi üzerine trajedi yaşayan Wanda’nın gerçekliği değiştirme yetenekleri ile bir paralel evren yarattığı düşünülüyor. Dizi de bu paralel evrende eskilerin komedi dizilerini andıran bir akışla devam ediyor. Wanda ve Vision artık evlidir ve ufak bir kasabada ‘normal’ bir hayat sürmektedir. Ancak yavaş yavaş bu hayatın Wanda’nın kurgusu olduğu ortaya çıkmaya başladı.

Dizinin her bölümü klasik bir TV şovundan esinleniyor. İlk ölümde The Dick Van Dyke Show, ikincide Bewitched etkileri görülürken; Billy ve Tommy’nin doğduğu üçüncü bölüm The Brady Bunch şovuna göndermelerle doldu.

wandavision-marvel-sinematik-evreni-nin-ilk-gey-kahramanini-tanitmis-olabilir-1

Wanda ve Vision yeni doğmuş ikizleriyle

Dizinin yayınlanan son bölümünde Wanda aniden hamile kalır ve çok kısa bir sürede ikizler Billy ve Tommy’i doğurur. Marvel çizgi romanlarında ileride Wiccan adını alacak Billy, eşcinsel ve annesine benzer süper yetenekleri var. Billy ise süper hızlı ikizi.

Wiccan şu ana kadar yayınlanan bölümlerde henüz bir bebek. Ancak dizinin kendine has zamanında kısa sürede büyüdüğünü görmemiz mümkün. Marvel Sinematik Evreni’nde Wiccan’ın çizgi romanlardaki cinsel yönelimine sadık kalınıp kalınmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Çizgi romanlarda Wiccan, Hulkling adında şekil değiştiren başka bir süper kahramanla sevgili. Hulkling, sinematik evrende Captain Marvel filminde daha detaylı tanıdığımız Kree ve Skrull isimli iki uzaylı halkına mensup. Birbiriyle savaş halindeki bu iki türün de genetik özelliklerini taşıyor. İddialara göre, Captain Marvel filminin ikincisinde Hulkling’le de tanışmamız mümkün.

Çizgi romanlarda evlendiler

wandavision-marvel-sinematik-evreni-nin-ilk-gey-kahramanini-tanitmis-olabilir-2

Marvel’in 2020 yılında yayımlamaya başladığı çizgi roman “Empyre” son sayısında Hulkling ve Wiccan karakterleri evlendi. Bu evlilik ile Marvel dünyasında ilk defa süper kahramanlar eşit evlilik hakkını kullandı. Marvel’in geçen yıl yayımlanan serisinde karakterler, “ufukta düğün mü” var dedirten bir kutlama yemeği düzenlemişti.

Allan Heinberg ve Jim Cheung tarafından 2005’de yaratılan karakterler zamanla Marvel’in önemli kahramanlarından oldu. İki karakterin düğünü yazan Empyre senaristi Al Ewing, “Hulkling ve Wiccan'ı ayrı ayrı ve bir çift olarak çok seviyorum. Bu son umarım hayranlarını mutlu etmiştir” dedi.


Etiketler: medya, kültür sanat
nefret