03/10/2019 | Yazar: Tunca Özlen

Binlerce kişinin katıldığı Washington’un ilk Ulusal Trans Görünürlüğü Yürüyüşü, 28 Eylül Cumartesi günü gerçekleşti.

Washington Trans Yürüyüşü: Görünürlük yolundaki ilk büyük adım Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Binlerce kişinin katıldığı Washington’un ilk Ulusal Trans Görünürlüğü Yürüyüşü, 28 Eylül Cumartesi günü gerçekleşti.

“Trans Hayatlar Önemlidir” yazılı dövizler taşıyan katılımcılar, bulvar boyunca yürürken arkalarında bıraktıkları binaların, trans onuru ve hakları için değişmeye davet ettikleri kişi ve kurumları simgelediğini söylediler.

“Pose” and “American Horror Story” isimli dizilerde rol alan trans oyuncu Angelica Ross, yürüyüşten önce yapılan mitingde translar, LGBT hakları savunucuları ve tüm destekçiler arasında birlik, kapsayıcılık ve sevgi çağrısında bulundu.

“Uzun süredir karanlıkta kalmaya zorlanan bir topluluk nihayet gün ışığına çıkıyor”

Yürüyüşe Florida’dan katılan trans aktivist Maggie Downs, “Bu yürüyüş inanılmaz” diyor ve ekliyor: “Kendi haklarımdan ziyade siyah transların ve çocuk transların yaşamları için buradayım. Görünmez olmamak için buradayız, yönetimin bizden beklediğinin aksine.”

washington-trans-yuruyusu-gorunurluk-yolundaki-ilk-buyuk-adim-1-1

Mitingde söz alan Ulusal Trans Eşitlik Merkezi yöneticileri, trans hakları hareketinin bir amacının da transları koruyacak bir sivil haklar düzenlemesinin, Eşitlik Yasası’nın Kongre’den geçmesini sağlamak olduğunu belirtti.

“Uzun süredir karanlıkta kalmaya zorlanan bir topluluk nihayet gün ışığına çıkıyor” diyen Heng-Lehtinen, “bu yürüyüşü düzenleyenler olarak biliyoruz ki ilerleme hepimiz için olmadığı sürece, herhangi birimiz için olması asla yetmeyecek” dedi.

“Stonewall’dan” yürüyüşe selam

Yürüyüş güzergâhında, Stonewall Ayaklanması’nın 50. yıldönümüyle ilgili bir sergiye ev sahipliği yapan Newseum da bulunuyordu. Müzenin önünde bulunan insanlar el sallayarak yürüyüşçülere desteklerini gösterdi.

İlki gerçekleşen yürüyüşü oldukça başarılı bulduğunu söyleyen aktivist Dee Curry, 2020’de başkanlık seçimlerine denk gelse bile yürüyüşü her sene tekrarlamayı düşündüklerini ifade etti. Curry, gelecek yıl yürüyüşün daha kitlesel olacağına inanıyor.

Yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Washington Blade





Etiketler: dünyadan
İstihdam