11/09/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Sanık B.A., ‘kendisini savunmaya çalıştığını’ öne sürerken, B.A.’nın eski sevgilisi, ‘Beni de tehdit ediyordu. Korkulacak insandır’ dedi.

Wisam Sankari’nin katili cinayeti itiraf etti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Wisam Sankari cinayetinde sanık, cinayeti işlediğini kabul etti. Sanık B.A., “kendisini savunmaya çalıştığını” öne sürerken, B.A.’nın eski sevgilisi, “Beni de tehdit ediyordu. Korkulacak insandır” dedi.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da öldürülen Suriyeli eşcinsel mülteci Wisam Sankari davası karar aşamasında.

KaosGL.org’un haberleştirerek açığa çıkardığı cinayetin sanığı B.A.’nın geçtiğimiz yıl yakalandığı açığa çıktı.

Suriyeli eşcinsel mülteci Muhammed Wisam Sankari, 23 Temmuz 2016 gecesi Aksaray’daki evinden çıkmış, 25 Temmuz’da İstanbul Yenikapı’da ölü bulunmuştu. Kafası kesilen ve bedeni tanınmaz hale gelen Wisam daha önce de tehdit edilmiş, kalabalık bir erkek grubu tarafından kaçırılmış ve tecavüze uğramıştı.

Cinayetin haberi için tıklayınız.

Sanık geçen yıl yakalandı

Avukat Fırat Söyle, cinayetin ardından yargı sürecine dair KaosGL.org’a bilgi verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu olayı araştırmaya başladığını belirten Söyle, sanık B.A.’nın Bursa’ya kaçtığını ve Bursa'da kaldığı yerde olaydan çok kısa bir süre sonra 22 Ağustos 2016’da yakalandığını belirtti.

“Canavarca hisle öldürmek”ten yargılanıyor

B.A. yakalanmasının üzerine İstanbul'a getirildi ve çıkarıldığı sorgu hakimliğince tutuklandı. 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet dosyasında B.A., “canavarca hisle ve eziyet ederek öldürme” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” istemiyle yargılanıyor.

İddianamede yer alan olay yeri inceleme ve Adlî Tıp Kurumu raporları Sankari’nin çok sayıda delici/kesici aletle öldürüldüğünü, içi kan dolu küçük bir çukura gömülmeye çalışıldığını belirtiyor.

Soruşturma aşamasında sanık B.A.’nın eski sevgilisi, A.K. da dinlendi. A.K., “Sevgili idik, ilişkiye girmiyorum diye sürekli dövüyordu” dedi.

Sanık cinayeti kabul etti

Sanık B.A., 24 Kasım 2016’da görülen ilk duruşmada, “Facebook üzerinden tanıştım, kendisi ile Taksim'de iki kere görüştük. İkinci görüşmede seks yapmak istediğini söyledi. Teklifi kabul ettim. Taksimde otelde ilişkiye girdik. İkimiz içkili idik. Bizim ilişkimizden bir ay sonra onun arkadaşı beni aradı, maktulün AIDS olduğunu söyledi” diye iddia etti.

Cinayeti işlediğini kabul eden B.A., “Gerçekten AİDS misin diye sordum. ‘Evet ben AİDS’im dedi. O böyle konuşmaya başlayınca benim sinirlerim bozuldu” diyerek Sankari’yi kafasını taşla ezerek öldürdüğünü kabul etti. B.A., kafasını taşla ezdikten sonra Sankari’yi birçok yerinden bıçakladığını öne sürdü.

Sanığın eski sevgilisi: Beni de tehdit ediyordu

Sanık B.A., cinayetin bahanesi olarak “AIDS’im dedi” iddiasını öne sürerken, B.A.’nın eski sevgilisi A.K., “Benim eski sevgilim olurdu. 1 aylık ilişkimiz oldu. Sadece seviştim ancak ilişkiye girmedim. O da beni ilişkiye girmediğim için çok dövüyordu. Beni bıçakla tehdit etmiştir. Korkulacak insandır. Beni zaman zaman tehdit ettiği olmuştur” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sanıktan alınan kan örneği ile yapılan HIV testinin ise negatif olduğu tespit edildi.

Bir sonraki duruşma yarın (12 Eylül) 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 


Etiketler: insan hakları, mülteci
nefret