19/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

WorldPride, 2014’te Toronto’da ‘LGBTTIQQ2SA’ insan hakları üzerine gerçekleştireceği konferans için sunum önerilerinizi bekliyor.

WorldPride, 2014’te Toronto’da “LGBTTIQQ2SA” insan hakları üzerine gerçekleştireceği konferans için sunum önerilerinizi bekliyor.   
 
Etkinliğik komitesi aktivist, eğitimci, gazeteci, öğrenci, sanatçı ve siyasetçilerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği insan haklarına dair çalışmalarını konferansta kullanmak üzere değerlendirecek.  
 
Konferansın konuları arasında gençlik ve çocuklar, trans hakları ve aktivizmi, seks işçiliği, eşcinsellik karşıtı yasalar, sosyal medya, yaşlanma ve yasaların rolü bulunuyor. Başvurular, konferansın internet sitesi üzerinden 15 Haziran 2013’e kadar yapılabilir.
 
LGBTTIQQ2SA da Ne Ola ki?
Konferasın kullandığı LGBTTIQQ2SA kısaltması lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel, travesti, interseks, kuir, sorgulayan, iki-ruhlu ve müttefikler gibi pek çok kimliği ifade etse de sadece bunlarla da sınırlı değil.
 
Pride Toronto eş başkanları Francisco Alvarez ve Sean Hillier, konferansın kendi alanında dünyanın en büyüğü olacağını söylüyorlar.
 
İnsan hakları konferansının yanı sıra WorldPride 2014 Toronto’da büyük bir açılış töreni, kültür ve sanat festivali, trans, ‘digin’ ve olmak üzere üç ayrı onur yürüyüşü ve bir ödül töreni gerçekleşecek.
 

2000 yılında Roma’da gerçekleşen ilk WorldPride’ı 2006 yılında WorldPride Kudüs izledi. 2012 yılında Londra’nın ev sahipliğini yaptığı WorldPride ise malî sorunlardan daha küçük bir etkinlik şeklinde düzenlendi. 2014’teki konferans için ise Toronto ve Stockholm adaylığını koymuştu.   


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam