22/12/2023 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması ve ODTÜ Sinema Topluluğu, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün (BÜSK) “Benim Çocuğum” gösteriminin üniversite yönetiminin engellemesinin ardından ortak dayanışma açıklaması yayınladı.

“Yalnız olmadığımızın, yanımızda olan ailelerin olduğunun farkındayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TIKLAYIN – Boğaziçi’nde ‘Benim Çocuğum’a bir kez daha sansür

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması ve ODTÜ Sinema Topluluğu, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün (BÜSK) “Benim Çocuğum” gösteriminin üniversite yönetiminin engellemesinin ardından ortak dayanışma açıklaması yayınlayarak “Sizler yasakladıkça bizler tıpkı geçmişte olduğu gibi filmlerimizi izlemeye de izlettirmeye de devam edeceğiz” dedi:

“LGBTİ+fobisini BÜLGBTİ+’yı kapatmasından, LGBTİ+’ları her fırsatında ötekileştirmesinden tanıdığımız Boğaziçi kayyumu fobikliğini yine hatırlattı!

Daha önce Boğaziçi kayyumluğu tarafından gerekçe gösterilmeden yasaklanan, LGBTİ+’ların yanında olan ailelerin konuştuğu belgesel bu sefer yine ‘gerekçesiz’ bir şekilde bir nefret sansürüyle yasaklandı.

Bizler BÜ(S)K’ün yaşadığı bu sansürlerin sebebini de yalnız olmadıklarını da biliyoruz. Bugün üniversite topluluklarının üzerinde kurulmaya çalışan baskıların ve tüm sinema topluluklarının uğradıkları sansürlerin, bugün başlamadığını da her geçen gün arttığını da biliyoruz. Bunların bizi yıldıramayacağını, bugünlerden yarınlara yine bizim sesimizin ulaşacağını, sansürlemeye çalıştıkları filmlerden daha da büyüyerek çıkacağımızı da biliyoruz. Sizler yasakladıkça bizler tıpkı geçmişte olduğu gibi filmlerimizi izlemeye de izlettirmeye de devam edeceğiz.

Her ne kadar bizi yalnızlaştırmaya çalışsanız da, bizi kimsesiz gibi gösterip toplumun nefretini körüklemeye çalışsanız da biz, gösterimini yasakladığınız Benim Çocuğum belgeselinde de olduğu gibi yalnız olmadığımızın, yanımızda olan ailelerin olduğunun farkındayız.

Fobik normlarınızla oluşturmaya çalıştığınız ‘aile’ figürüne inat, yanımızda olan ailelerin varlığını biliyor ve hissediyoruz.

Bizler ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması ve ODTÜ Sinema Topluluğu olarak bütün kayyumların fobisine, nefretine karşı duruyor, seçilmiş ailelerimizle, ailelerimizle birlikte daha güçlü olduğumuzu biliyoruz!

Fobik Boğaziçi kayyumuna ve diğer tüm fobik kayyumlara karşı Boğaziçi Sinema Kulübüyle, Boğaziçi lubunyalarıyla dayanışıyoruz!”

“Üniversitelerdeki sansüre karşı dur, Benim Çocuğum’la sesini duyur!”

LGBTİ+ aile grupları ve dernekleri, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün (BÜSK) “Benim Çocuğum” gösteriminin üniversite yönetiminin engellemesinin ardından yasaklara karşı eğitimcileri okullarında, öğrencileri kulüplerinde, sivil toplumu, sendikaları ve özel sektörü; belgeseli göstererek bir arada olmaya, özgürlükleri savunmaya, özgür düşüncenin ve çeşitliliğin destekçisi olmaya çağırdı.

TIKLAYIN – “Üniversitelerdeki sansüre karşı dur, Benim Çocuğum’la sesini duyur!”


Etiketler: medya, kültür sanat, eğitim, aile
İstihdam