11/10/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İngiltere’deki Muhafazakâr Parti Milletvekili, Kuzey Kıbrıs’ta eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması için yeterli siyasi irade bulunduğunu belirterek değişikliğin Noel’e kadar gelmesini beklediğini söyledi.

Yannakoudakis: Kuzey Kıbrıs’ta Eşcinsellik Suç Olmaktan Çıkarılmalı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiltere’deki Muhafazakâr Parti Milletvekili Marina Yannakoudakis, Kuzey Kıbrıs’ta eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması için yeterli siyasi irade bulunduğunu belirterek değişikliğin Noel’e kadar gelmesini beklediğini söyledi.
 
Lefkoşa’daki AB Destek Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında Yannakoudakis, yasal değişiklik için bazı politikacılar ve sivil toplum temsilcilerinden destek aldığını paylaştı. Yannakoudakis, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılacağı yönündeki sözünden iki yıl sonra, sürecin hızlanması için elinden geleni yapacağını açıkladı.
 
Partiler Yasal Değişikliğe Sıcak Bakıyor
Cumhuriyetçi Türk Partisi, Demokrat Parti ve Toplumcu Birlik Partisi’yle görüşen vekil, her üç partinin de eşcinselliğin 1-2 ay içerisinde suç olmaktan çıkarılacağına dair söz verdiğini belirtti.
 
Kuzey Kıbrıs’ın LGBT grubu Queer Cyprus temsilcileriyle de görüşen Yannakoudakis, “adayı gelecek yıl yeniden ziyaret ettiğimde Kıbrıs’ın kuzeyindeki LGBT arkadaşlarımla bu yeni eşitlik çağını kutlamayı bekliyorum,” dedi.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam