28/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Heves kıranlara inat, başka bir hayat için hayal kurmaya cesaret edenlere gelsin.

Yapabilirsin Klara! – Emre’nin hayalleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dünya telaşesine kaptırıp kendimizi, “yaşıyoz işte” diye geçiriyoruz günleri... Hayatta kalmakla yetinmeyip yaşamak isteyenlere veriyoruz cevabı: Yapamazsın ki!
 
Heves kıranlara inat, başka bir hayat için hayal kurmaya cesaret edenlere gelsin: Yapabilirsin Klara!
 
İstediklerinizden bir “Top 10” listesi oluşturun, birkaç fotoğrafla birlikte web@kaosgl.org  adresine gönderin. Bakarsınız hayallerinizin gerçek olmasına yardım edenler çıkar, bakarsınız hayalleriniz sizi gerçek kılar...
 
İşte Emre’nin hayalleri:
 
1. Hayal kurmaktan vazgeçmek istemiyorum. Vazgeçersem amaçsız olurum. Çocukluğumda ranzamın tavanına not aldığım her şeyi bir gün yapabileceğimi hayal ederdim ve onların pek çoğunu gerçekleştirmiş bulunmaktayım. İyi bir insan olarak yaşamak düşüm değildi, iyi olmayı ben seçtim.
 
2. İyi olursan insanı, hayvanı, sevilesi diğer canlıları, bir kâğıdı, kalemi, taşı, toprağı ama sahiplenmeden, sıkmadan; yormadan onları da yüreğine alırsın. Ömrümün sonuna kadar güzel bir kalp taşımak istiyorum. Yokluğa karıştığımda varlığımla beni anlatacak insanlar kalsın ardımda.
 
3, Yapabilirim biliyorum. Sevgilimle birlikte şehrin gürültüsünden uzak o yerde bahçeli küçük bir evde yaşamak istiyorum. Dostlarımın seslerinin duyulduğu çardağı olsun. Sohbetlerimiz ateş böceklerine eşlik etsin. Tambur tınısı duyulsun kulaklarımızda.
 
4. Doğu başta olmak üzere birçok yeri gezmek istiyorum ve özellikle Mardin’in o dar sokaklarında kaybolmak, gördüğüm her şeyi fotoğraflamak, çocukların gözyaşlarını silmek, gülücüklerine eşlik etmek...
 
5. Dünya’dan savaş denen ölümcül hatayı kaldırmak, kötülüğü yok etmek, bir başkasının hüznünden feyiz alıp gereksiz tatminler yaşayanların güzel olanı anlamasını diliyorum.
 
6. Korkularımı yenmek, paraşütle yeşile süzülmek, mavide kaybolmak.
 
7. Açlık çeken insanların "karnım doydu" diyebileceği yeryüzünü yaratma istiyorum; yarı aç doymadan kalkıyorum masadan ama yeryüzü hiç değişmiyor.
 
8. Yaşamak, gökkuşağının altında yaşadığımıza seyirci kalmak, gülümsemek; bugün de hiç ölmedik demeyi ümit ediyorum.
 
9. Ahmet Yıldız ve diğer LGBTİ dostlar tekrar aramıza dönse, onları koruyabilmek için bir şansımız daha olsa... Oldu bak! Bu kez başaracağız demek istiyorum.
 
10. Adaletsiz yargıyı insanlıkla değiş tokuş yapmak ve bir gün daktilomdan çıkan hikâyelerim, asla tamamlayamadığım şiirlerim, annemin ipeksi yüzü, sevgilimin uyurken çıkardığı huzur dolu nefes sesi karşısında sessizce oraya gitmek istiyorum. Güzel bir hayattı ve noktalandı. 

Etiketler: yaşam
İstihdam