25/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Heves kıranlara inat, başka bir hayat için hayal kurmaya cesaret edenlere gelsin.

Yapabilirsin Klara! – Zeynep’in hayalleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dünya telaşesine kaptırıp kendimizi, “yaşıyoz işte” diye geçiriyoruz günleri... Hayatta kalmakla yetinmeyip yaşamak isteyenlere veriyoruz cevabı: Yapamazsın ki!
 
Heves kıranlara inat, başka bir hayat için hayal kurmaya cesaret edenlere gelsin: Yapabilirsin Klara!
 
İstediklerinizden bir “Top 10” listesi oluşturun, birkaç fotoğrafla birlikte web@kaosgl.org  adresine gönderin. Bakarsınız hayallerinizin gerçek olmasına yardım edenler çıkar, bakarsınız hayalleriniz sizi gerçek kılar...
 
İşte Zeynep’in hayalleri:
 
1. LGBTİ mücadelesine gerek duyulmayan günlerin gelmesini, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği gibi kavramlar hakkında doğru bilgilerle hareket edilmesini ve tartışılmasını istiyorum.
 
2. Ahmet Yıldız’ın babası Yahya Yıldız’ın yakalandığını ve layık olduğu en ağır cezayı aldığını dünya gözüyle görmek istiyorum.
 
3. Hüseyin Kaçın, Nevzat Tarhan, Cem Keçe gibilerin özellikle cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında uygar dünyayı ve tıp literatürünü daha yakından takip etmelerini, haysiyet cellatlığından vazgeçmelerini istiyorum.
 
4. İnsanlarda doğa ve hayvan sevgisinin gelişmesini, bu sevginin karşılıksız ve beklentisiz olmasını istiyorum. Ağacı havamızı temizlediği için değil sadece ağaç olduğu için; köpeği evimizi koruduğu için değil sadece köpek olduğu için seven insanlarla bir arada yaşamak istiyorum.
 
5. Piyangodan para çıkmasını ve o parayla “Gökkuşağı Apartmanı” adında sekiz katlı bir apartman (neden sekiz bilmiyorum, yıllardır muhabbetlerimizde öyle geçer…) inşa ettirip orada LGBTİ dostlarımla birlikte oturmayı istiyorum (Onlar kendilerini biliyor).
 
6. Zamanımı daha verimli kullanabilmeyi; uyku, çalışma ve eğlenme zamanlarını birbirine sokmamayı becerebilmeyi istiyorum.
 
7. Facebook’u hiç keşfetmemiş olmayı istiyorum.
 
8. Sokakta gördüğüm her kediyi eve getirmemeyi, bu konuda kendimi dizginlememi sağlayacak iradeyi geliştirmeyi istiyorum.
 
9. Kaos GL’ye böyle bir seri için ilham kaynağı olan Heidi’nin yanı sıra, Marco, Flanderlerin Köpeği, Şeker Kız Candy gibi çizgi filmlerin televizyonda tekrar yayınlanmasını istiyorum.
 

10. Bu yazımda, gönderdiğim fotoğrafın kullanılmasını rEca ediyorum :) Tepsi suratıma tahammül edebildiğim ender fotoğraflarımdan biri. Ayrıca yazılarımı okuyan kişiler yüzümü saklamak gibi bir derdim olduğu fikrine kapılsın istemem. Ay ben hiç de gizli falan değilim yahu…  


Etiketler: yaşam
İstihdam