12/10/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Okul yönetimi Lucas’a “Yapamazsın, bunları çizmeye devam etme” dedi ve olaylar gelişti…

“Yapamazsın” denileni yapan Lucas’ın çizgileri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Okul yönetimi Lucas’a “Yapamazsın, bunları çizmeye devam etme” dedi ve olaylar gelişti…

19 yaşındaki Lucas, geçtiğimiz yaz okuduğu lisenin sanat programından mezun oldu. Sanat’ı “Çocukluğumdan beri, her zaman kendimi ifade etmek için kullandığım bir çıkış” olarak tanımlıyor.

Mezun olduğu Lise’nin Sanat Sergisi için öğrencilerin belirli bir konu seçip çizim yapmasının istenmesiyle başlıyor hikâye. Lucas; cinsiyet, cinsellik ve beden disforisini ele almaya karar veriyor.

Çalışmalara başladıktan sonra okul yönetimi Lucas’a “LGBTQ temasıyla bir problemimiz yok ancak bir devlet okulu sergisi için uygunsuz çizimler bunlar” diyor ve okulun kıyafet kurallarını öne sürerek, sanatın da bu kurallara uyması gerektiğini söylüyor. Ancak Lucas, diğer öğrencilerin beden çizimlerinde kıyafet uygulamasının geçerli olmadığını belirtiyor.

Lucas ile okul yönetimi arasında bir uzlaşma sağlanamayınca, çalışmalarına devam etmeye karar veriyor. İşlerini okulun sanat sergilerinde gösteremiyor, ailesine gösteremiyor ama yaptıklarıyla gurur duyuyor.

Ve daha sonra başvurduğu bir sergiden, kabul notu olarak çok yüksek bir notla çalışmalarını sergiliyor. Serginin ardından verdiği bir demeçte “Queer sanat için çalışmaya kesinlikle devam edeceğim, gerçekten yapmaktan zevk aldığım tek sanat türü bu. Çünkü sanat, sadece tutkunun gerçekleşmiş hâlidir ve tutkularım her zaman queer toplumuyla ayağa kalkıyor” diyor.

Lucas’ın, diğer çalışmalarına göz atmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam