17/05/2023 | Yazar: Aslı Alpar

17 Mayıs Derneği’nden Anjelik Kelavgil KaosGL.org’a nefret kampanyalarına karşı onur mücadelesini yükseltmek gerektiğini söyledi.

“Yaşam bizden yana!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bugün, 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği hastalıklar listesinden çıkarması adına, 2004 yılından bu yana olarak kutlanan 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün. 

Bu özel günden adını alan 17 Mayıs Derneği’nden Anjelik Kelavgil KaosGL.org’a konuştu. Kelavgil, “Tüm LGBTİ+’lar olmak üzere bizlere dönük fobinin olmadığı bir dünya özlemi çeken herkesin 17 Mayıs’ı kutlu olsun” diyor:

“Bugün 17 Mayıs, ismimizi de aldığımız 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün. Öncelikle başta tüm LGBTİ+’lar olmak üzere bizlere dönük fobinin olmadığı bir dünya özlemi çeken herkesin 17 Mayıs’ı kutlu olsun!

“Bu 17 Mayıs’a LGBTİ+ karşıtlarının nefret kampanyaları ve bu kampanyaları seçim sandığına taşıdıkları; meclise vekil soktukları bir atmosferde giriyoruz. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu var ve o güne dek de LGBTİ+ karşıtlığının miting meydanlarında yüksek sesle gürültü kirliliği yapacağından az çok eminim. 

“17 Mayıs bizlerin varoluşunu kutladığı ve bize dönük ‘hastalık’ yaftasının kalktığı gün. Bunu kaldıran da yine bizlerin ısrarlı mücadelesi diye düşünüyorum. Bugün nefret kampanyalarına karşı da 17 Mayıs 1990’ı ve 17 Mayıs’ı bizlere armağan eden LGBTİ+’ların uluslararası onur mücadelesini hatırlayarak daha çok örgütlenmemiz ve daha çok bir arada olmamız gerekiyor. Ve sanırım tüm Türkiye açısından baktığımızda ise LGBTİ+ olmayan kitlelere, özgürlüklere giden yolun LGBTİ+’ların özgürlüğünden geçtiğini daha çok anlatmamız gerekiyor. Nihayetinde yaşam bizden yana!


Etiketler: insan hakları
İstihdam