01/06/2009 | Yazar: Erkan Altay

Ünlü İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, ' Kuran eşcinselliği cezalandırmıyor' dedi.

Ünlü İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, ' Kuran eşcinselliği cezalandırmıyor' dedi. Katıldığı bir televizyon programında tarihte eşcinsellere yapılan katliamlara değinen İlahiyatçı Öztürk,'Kuran eşcinselliği insan fıtratına aykırı buluyor fakat bir bir ceza tertip etmiyor.' diye konuştu.
 
Ünlü ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk,'Kuran eşcinselliği cezalandırmıyor.' dedi. HABERTURK televizyon kanalında 31 MAYIS gecesi yayınlanan TEKE TEK programına katılan Öztürk İslamla ilgili merak edilenleri yanıtladı. ‘İslam’ın eşcinselliğe bakışı nedir?’ sorusu karşısında önce ‘beni karıştırmayın’ diyen Yaşar Nuri Öztürk soruya, işaret ettiği ilginç bir örnekle yanıt verdi.
 
Öztürk,''Bununla ilgili benim aklıma dehşet verici bir tablo geliyor. Bugün okuyordum. Bir eser var... Orda Halid Bin Velid çok geçiyor. O halife Ebubekir, Ömer devrinde Kadisiye'nin kumandanıydı. Yemave'de 9 tane kılıç elinde kırılıyor. Müthiş bir kumandan ve 50 yaşından sonra bütün bu savaşları kazanmış. Şimdi bu Halid Bin Velid Ridde olaylarında (Dinden dönme) çok acayip birşey, eşcinselleri bir yerde grup halinde tespit ediyor ve rivayet doğruysa onları yakmış. Konu ile ilgili Hz. Ebubekir'e, 'Öldürme olaylarını anladık da yakmak nasıl bir iştir?' diye sormuşlar. Hz. Ebubekir'in verdiği yanıt şu: 'Ben engel olamam. Allah'ın kılıfından çektiği bir kılıcı geri sokamam. Gittiği yere kadar gidecek.'Şimdi eşcinsellerle ilgili mesela böyle bir tablo bizim tarihimizin içine girmiş. Bunu ne derece Kuran'a uygun bulacaksınız? Yakma olaylarını özellikle ve öldürme olayını. Kuran bunu (eşcinselliği) çirkin ve insan fıtratına aykırı buluyor tamam da bir ceza tertip etmiyor. E şimdi bu ceza bir de yakma şeklinde düzenleniyorsa nasıl oluyor?'' diye konuştu.
 


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam