09/11/2020 | Yazar: Özge Gökpınar

17 Mayıs Derneği, 16 Kasım’da “Yaşlı LGBTİ+’lar Dayanışma Yaşam Kooperatifleri” çevrimiçi eğitim toplantısı düzenliyor. Kayıt yaptırmak için: kirkindansonralubunya@17mayis.org

Yaşlı LGBTİ+’lar için dayanışma kooperatifleri etkinliğine kayıtlar başladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği’nin 40+ Lubunya Çalışma Grubu, Kaos GL ve ILGA Europe iş birliğiyle, Temmuz ayından başlayarak Şubat 2021’e kadar devam edecek “Yaşlı LGBTİ+’lar projesi devam ediyor.

İlk olarak İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenen “40+ LGBTİ+’lar Neredeler?” söyleşisi düzenleyen dernek, HIV ve LGBTİ+ yaşlılar konusundaki eğitimini 28 Eylül’de tamamladı. 19 Ekim’de Hukuk eğitim toplantısını düzenleyen dernek, şimdi yeni bir çevrimiçi eğitimle çalışmalarına devam ediyor.

16 Kasım 2020 Pazartesi günü, 19:00-21:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek etkinliğe katılmak isteyenlerin kirkindansonralubunya@17mayis.org adresine e-mail göndermeleri bekleniyor. Zoom linki email üzerinden katılımcılarla paylaşılacak.

Bu etkinlik, Kaos GL Derneği'nin Genel Koordinatörü ve 17 Mayıs Derneği’nin kurucularından Umut Güner’in moderatörlüğünde, STGM’nin Genel Koordinatörü Tezcan Eralp Abay ve Avukat Yasemin Öz’ün konuşmalarıyla gerçekleşecek. Etkinlikte; kooperatif kurma fikrinin LGBTİ+’lar açısından değerlendirilmesi; kooperatif nedir, sosyal bir topluluk olarak neden önemlidir konuları ve kooperatif kurmanın hukuki zemini ve imkanları konuları mercek altına alınacak. Bu konularda, katılımcılar da deneyim ve izlenimlerini eğitimde paylaşabilecekler.

Yaşlı LGBTİ+’lar projesi hakkında

17 Mayıs ve Kaos GL derneklerinin “Yaşlı LGBTİ+’lar” projesi 1 Temmuz’da başladı. Proje 17 Mayıs Derneği’nin 40+ LGBTİ+ Çalışma Grubu özelinde, savunuculuk ve lobicilik konusunda kesişimsel bilgi ve kaynak sağlamayı amaçlıyor.

Türkiye’deki yaşlı LGBTİ+’ların hakları ve sorunlarına ilişkin, kamuoyunda bilincin yükseltilmesi hedefine ulaşmak hususunda bir kapasite geliştirme projesi ve ağ kurma fırsatı olan bu projede; yaşlı LGBTİ+’ların hakları ve sorunlarına dair kaynak metin üretilecek ve yol haritası belirlenecek.

Araştırma yapıldı

Bu çalışma kapsamında, dünyada yaşlılık çalışan LGBTİ+ örgütlerin örnek çalışmaları, yaşlı LGBTİ+lar için kurulan emekli evleri, bakım evleri, karavan parkları, kooperatif ve bina kompleksleri gibi iyi örneklerin bir araya getirildiği bir araştırma yapıldı. HIV ve LGBTI +Yaşlılar Konusunda Çevrimiçi Eğitim yapıldı.

Başka hangi eğitimler var?

*İnsan Hakları Bağlamında Yaşlılık, Sivil Toplum-Yaşlılık Çalışmaları Toplantısı

*Yaşlı LGBTİ+'lara Dair Sosyal Hizmetler Konusunda Çevrimiçi Eğitim

*Kuşaklararası İletişim Toplantısı

*Çevrimiçi Danışma ve Strateji Toplantısı

Stratejik yol haritası oluşturulacak

Yapılan araştırmalar ve gerçekleştirilecek olan toplantılar neticesinde, Yaşlı LGBTİ+lar alanında çalışan aktivistler için kaynak materyal üretilecek ve stratejik bir yol haritası belirlenecek. Bu materyal medya, politika yapıcılar, hukukçular, STK’lar, politikacılar, kamu görevlileri, yerel yönetimler, LGBTİ+'larla paylaşıma açılacak.

ILGA Europe desteği ile yapılan bu çalışma, 28 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam