05/10/2015 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen bu hafta sonu Kaos GL’nin Yeni Medya Okulu’na ev sahipliği yapacak. LGBTİ aktivistleri internet özgürlüğünü tartışmak için buluşacak.

Yeni Medya Okulu İzmir’e geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Siyah Pembe Üçgen bu hafta sonu Kaos GL’nin Yeni Medya Okulu’na ev sahipliği yapacak. LGBTİ aktivistleri internet özgürlüğünü tartışmak için buluşacak.

Kaos GL Derneği’nin Mayıs ayında Ankara’da düzenlediği Yeni Medya Okulu, 11 Ekim’de Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin ev sahipliğinde İzmir’de olacak.

İnternet özgürlüğü, sansür, erişime engelleme ve mücadele yollarının tartışılacağı atölye saat 14.00’de dernek ofisinde başlayacak.

Okul’un ilk atölyesinde KaosGL.org editörü Yıldız Tar moderatörlüğünde, “İnternette ne kadar özgürüz? Sanal ortamdan beklentimiz ne?” forumu yapılacak. İkinci oturumda ise Alternatif Bilişim Derneği internette sansür, gözetleme ve filtre sisteminin tarihini; internet aktivistlerinin talep ve mücadelelerini anlatacak.

Atölyelere katılmak için erdem@siyahpembe.org adresine mail atmak gerekiyor.

İzmir Yeni Medya Okulu programı şöyle:

Mekan: Siyah Pembe Üçgen, Kıbrıs Şehitleri Caddesi 1479 Sokak No: 14 / 6 Alsancak

14.00-15.30: Forum, İnternette ne kadar özgürüz?, Yıldız Tar/Kaos GL

15.30-16.00: Ara

16.00-17.30: Erişime engelleme ve sansürü kırma yolları, Kem Gözlere Şiş, Alternatif Bilişim Derneği

İnternet buluşmaları

Geçtiğimiz Mayıs ayında dört gün süren “Yeni Medya Okulu” ile 14 şehirden 20’yi aşkın gönüllü muhabiri bir araya getiren Kaos GL, Eylül ayında da internet özgürlüğüne ilişkin ağ oluşturmak için “Sanalcılar Buluşuyor” toplantısı düzenledi. 12-13 Eylül’de Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) salonunda farklı şehirlerden LGBTİ örgüt temsilcileri, internet aktivizmini konuşmak ve birlikte mücadelenin yollarını aramak için buluştu.

İlgili haberler:

“Eşcinseller haber yaparak dünyayı değiştiriyor”

İnternette biri bizi gözetliyor mu?

HIV/AIDS alanında haber nasıl yapılır?

“Kendi hikayeni anlatamazsan, birileri senin adına anlatır”

İnternette ne kadar engelleniyoruz?

88 bine yakın internet sitesi engelli

İnternette feminist prensipler tartışıldı

LGBTİ örgütleri interneti tartıştı

Ne kadar müstehcenim TİB?

*Bu etkinlik Avrupa Birliği'nin Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA) tarafından desteklenen “LGBT Hakları için Farkındalık ve Savunuculuk Projesi” kapsamında desteklenmiştir. Bu, etkinlik içeriğinin AB'nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.


Etiketler: medya
İstihdam