07/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman’ın bir trans kadın hikâyesini anlatan tek kişilik oyunu Küründen Kabare 2019’da da sahnede.

Yeni yılda ‘Küründen Kabare’yi izlemeyen kalmasın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman’ın bir trans kadın hikâyesini anlatan tek kişilik oyunu Küründen Kabare 2019’da da sahnede.

'Küründen Kabare'den bir sahne

Seyhan Arman’ın yazdığı ve Melisa İclal Yamanarda’nın yönettiği Küründen Kabere tiyatro oyunu, küçük bir çocukken başarılı bir öğrenci olan Serpil’in kendisindeki “farklılığı” ağabeyi, babası ve çevresindekilerin fark etmesiyle yaşadığı psikolojik ve fiziksel şiddete odaklanıyor.

Oyun, toplumsal şiddetin en açık şekline maruz kalan bir trans bireyin hikâyesini bu kez farklılıklar üzerinden değil, benzerlikler üzerinden anlatmayı seçiyor. “Tarihi gerçekten ezilenler yazacaksa, başrol bizim olmalı” diyen ve hayatta kalmak için direnen Serpil’in trajik ama bir o kadar da ironik hikâyesinin gerçek olaylarla kurgulandığı oyun için özel kostüm ve sahne dekoru hazırlandı.

Ne zaman, nerede?

2017 Nisan’ından itibaren birçok şehirde sahnelenen “Küründen Kabare”nin yeni yıldaki ilk programı belli oldu. Oyun, 17 ve 24 Ocak’ta İstanbul’da Dada Salon Kabaret’de, 4 Şubat’ta Ankara’daki Yılmaz Güney Sahnesi’nde ve 20 Şubat’ta Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Bilet almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili yazılar

Küründen Kabare’nin ardından: Koliler ve kapılıp gitmeler…

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam