30/05/2023 | Yazar: Yıldız Tar

Yeniden Refah Gençlik Kolları Başkanı Güner, milletvekilleri daha mecliste yemin bile etmeden, LGBTİ+ düşmanı ajandalarını bir kez daha hatırlattı, “Vekillerimiz yemin ettikten sonra LGBT derneklerinin kapatılması için adım atmalıdır” dedi.

Yeniden Refah daha yemin etmeden LGBTİ+ düşmanlığına başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve MKYK Üyesi Melih Güner, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun da tamamlanmasından sonra hiç vakit kaybetmeden LGBTİ+ derneklerini kapatmak için harekete geçti.

Güner, sosyal medya hesabından “Bu kadar dillendirdik, Vekillerimiz yemin ettikten sonra LGBT derneklerinin kapatılması için adım atmalıdır” dedi.

Cumhur İttifakı’nın üyesi olarak meclise giren Yeniden Refah’ın amaçlarını yineleyen Güner, başka bir paylaşımında ise “Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin düzenlemelerden vazgeçilmesi”ni hedef olarak koydu.

Güner’in paylaşımı Saray’ı kızdırmıştı

Öte yandan Güner, seçim gecesi partisinin genel başkanı Fatih Erbakan’ın Saray’da sahneye davet edildiği anları paylaşarak, “Milli Görüş Lideri 5 yıl sonra devralacağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde” ifadelerini kullandı.

Gelen tepkiler üzerine tweetini silen Güner, konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı.

LGBTİ+ derneklerini kapatmak isteyen Yeniden Refah mecliste

Kesin olmayan sonuçlara göre, Yeniden Refah Partisi ülke genelinde 1,5 milyondan fazla oy alarak beş milletvekilini garantiledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan TRT’deki propaganda konuşmasında da LGBTİ+ derneklerini kapatmayı vaat etti.

Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilere seçim vaatlerini açıklamaları için TRT’de tanınan onar dakikalık süresini nefret söylemine ayıran Erbakan konuşmasında “LGBT derneklerini kapatacak, kamuya açık alanlarda propaganda yapmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Anayasal bir hak olan LGBTİ+’ların örgütlenme, dernekleşme ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını yok sayan bu vaatlerle birlikte Erbakan, eşcinselliği “felaket” olarak tanımladı: “Gençlerimizi Deizm, Ateizm ve Eşcinsellik gibi felaketlerden koruyup gerekli manevi ve psikolojik desteği vereceğiz" diyerek Kur'an Kursu öğretmenlerine daimi kadro vereceklerini vaat etti.”

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakını destekleyen Yeniden Refah Partisi, 24 Mart’ta AKP ile arasında bir protokol metni imzalandı.

Bu protokolde, LGBTİ+ derneklerinin kapatılmasını talep eden ve LGBTİ+’lara nefret söylemi üreten Büyük Aile Yürüyüşleri ile gündeme gelen Yeniden Refah’ın kabul edilen talepleri protokol metninde şöyle yer aldı:

“Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına, manevi değerlerimize aykırı fillerin ve sapkınlıkların önlenmesine yönelik yasal düzenlemelere, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesine ağırlık verilecektir.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, aile, siyaset
İstihdam