13/04/2007 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin düzenlediği Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Ağı Projesi’nin eğitimi 14-15 Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek. İzmir’den Van’a 15 muhabir adayının katılacağı eğitimler Aksu Bora, Feray Salman, Selen Doğan ve Tuğrul Eryılmaz tarafından verilecek.

Yerel gey-lezbiyen muhabir adayları Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Kaos GL’nin düzenlediği Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Ağı Projesi’nin eğitimi 14-15 Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek. İzmir’den Van’a 15 muhabir adayının katılacağı eğitimler Aksu Bora, Feray Salman, Selen Doğan ve Tuğrul Eryılmaz tarafından verilecek.

KAOS GL - 13 Nisan 2007



Türkiye’nin ilk ve tek eşcinsel dergisini çıkaran ve her gün güncellenen web sayfasıyla eşcinsellerin gündemini tutan Kaos GL, yerel haber ağında önemli bir adım atıyor ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki gey ve lezbiyenler aracılığıyla ulusal medyaya alternatif ‘Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Ağı’nı kuruyor.

Bu projenin ilk adımı olarak, 14-15 Nisan 2007 tarihleri arasında ‘Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Eğitim Programı’ Ankara’da gerçekleştirilecek.

Eğitim, Radikal gazetesinden Tuğrul Eryılmaz, Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulam Merkezi (KASAUM) Uzmanı Aksu Bora, İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) Genel Koordinatörü Feray Salman, Uçan Süpürge editörü Selen Doğan, Kaos GL derneğinden Ali Erol ve Uğur Yüksel tarafından verilecek. Eğitime ayrıca İsveç’ten iki eğitmen katılacak. İsveç’in önde gelen eşcinsel kuruluşu RFSL’nin dergisi Kom Ut’un yazarlarından Jonas Hansson ve proje koordinatörü Mathilda Piehl deneyimlerini aktaracaklar.

Gey ve lezbiyen muhabirlere verilecek eğitim, ‘Yaygın Medya, Cinsiyetçilik Ve Toplumsal Cinsiyet’, ‘Haberde insan hakları ve hak temelli yaklaşımı gözetmek’, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Heteroseksizm’, ‘Haber Toplama ve Yazma Teknikleri’, ‘Eşcinselliğin dili nasıl kurulur? Kavramlar ne ifade eder?’, ‘Türkiye’de LGBT yayıncılığının dünü bugünü - Kaos GL dergisi ve web sayfası nasıl muhabirler istiyor?’ konularını kapsayacak.

Eğitime, Adana, Alanya, Ankara, Antalya, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Mersin ve Van’dan 15 gey-lezbiyen muhabir adayı katılacak. Katılımcılar Kaos GL Kültür Merkezi’nde iki günlük yoğunlaştırılmış bir eğitimden geçtikten sonra yaşadıkları illere dönerek ilk haberlerini göndermeye başlayacaklar.

Konuyla ilgili haberler:

[[Haberlerimizi biz yapacağız]]




Etiketler: yaşam
nefret