04/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Yeşil Sol Parti listelerinden İstanbul 1. Bölge 3. Sıra adayı, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk SPoD’u ziyaret etti. LGBTİ+ mücadelesini Meclis’e taşımak için işbirliğini konuştu.

Yeşil Sol Parti adayı Öztürk SPoD’u ziyaret etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD’un hazırladığı LGBTİ+ Hakları Sözleşmesi’ni partisinin İstanbul Yoğurtçu Parkı’ndaki bahar şenliğinde imzalayan Yeşil Sol adayı Hakan Öztürk, dernek ofisini de ziyaret etti.

İstanbul 1. Bölge 3. Sıra adayı Öztürk, aynı zamanda EHP’nin de genel başkanı. Emek Özgürlük İttifakı bileşeni olarak Yeşil Sol Parti listelerinden aday oldu.

Öztürk, SPoD’u ziyaretinde derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı, “Kimseyi Geride Bırakmadan” kampanyasını dinledi.

Görüşmede SPoD yetkilileri ile Öztürk, LGBTİQ+ mücadelesinin meclise taşınması açısından işbirliği yöntemlerini konuştu. Toplumsal mücadele dinamikleri ve örgütlü kesimin mücadelesinin parlamentoya yansımasını önemsediğini belirten Öztürk, seçilmesi durumunda önümüzdeki beş yıllık süre boyunca LGBTİ+ mücadelesinin parlamentoda yer alması konusunda özellikle sorumluluk alacağını söyledi.

Öztürk’ün ziyaretinde dünyada ve Türkiye’de yükselişe geçen otoriter yönetimlerin LGBTİ+ toplumunu nasıl baskı altına aldığı da konuşuldu.

Ziyaretin ardından Öztürk, sosyal medya hesabından paylaşım da yaptı ve şöyle dedi:

“Geçtiğimiz günlerde @spodlgbti ile birlikte LGBTİ+ Hakları Sözleşmesi'ni imzalamıştık. Bugün SPoD'u ziyaret ettik. Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimler mücadelesini doğrudan Meclise taşımak için neler yapabileceğimizi birlikte değerlendirdik. Eşit ve özgür bir dünyayı kuracağız.”

Öztürk: LGBTİQ+’lar her yerde mücadele veriyor

Öztürk, LGBTİ+ Hakları Sözleşmesi’ni ise 24 Nisan’da Kadıköy’deki Yeşil Sol Parti Bahar Şenliği’nde imzalamıştı.

Şenlikteki konuşmasında LGBTİ+ haklarından da bahseden Öztürk, “LGBTİQ+’lar gökkuşağı bayrağını taşımaya çalışıyorlar, her yerde mücadelelerini veriyorlar. Biz diyoruz ki, kadınlar örgütlü gücüyle, sesiyle, isyanıyla o mecliste yer alırsa kimse İstanbul Sözleşmesi’nden ‘çekildik’ demeyi aklından dahi geçiremez” demişti.

TIKLAYIN - Yeşil Sol Parti Adayı Öztürk: LGBTİQ+’lar her yerde mücadele veriyor


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam