31/03/2023 | Yazar: Yıldız Tar

Yeşil Sol Parti, seçim bildirgesinde nefret cinayetlerine karşı mücadele edeceğini, LGBTİ+’lara eşitsizliği ve ayrımcılığı ortadan kaldıracağını söyledi.

Yeşil Sol Parti seçim bildirgesini açıkladı: LGBTİ+’lara eşitsizliği ve ayrımcılığı ortadan kaldıracağız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 14 Mayıs seçimlerine listelerinden gireceği Yeşil Sol Parti seçim bildirgesini açıkladı. Dün (30 Mart) Ankara’da düzenlenen toplantıyla açıklanan bildirgede, LGBTİ+ haklarına da yer verildi.

Etkinliğe DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, SODAP Sözcüsü Kezban Konukçu, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, TÖP Sözcüler Kurulu üyeleri Perihan Koca ve Pelin Kahiloğulları, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile birlikte HDP'li siyasetçiler Ahmet Türk ve Sırrı Sakık katıldı.

Toplantıda siyasetçilerin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de yer aldı. 17 Mayıs Derneği, GALADER ve Kaos GL Derneği toplantıya katılan LGBTİ+ sivil toplum örgütleriydi.

Yüksekdağ’dan LGBTİ+ hakları vurgusu

Etkinlikte cezaevinde bulunan Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, İdris Baluken ve Selçuk Mızraklı'nın mesajları okundu.

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Yüksekdağ mesajında şöyle dedi:

“Onların seçin stratejisi kadınların ve LGBTİ+’ların hayatına ve haklarına saldırmaksa; bizimki yaşamı, özgürlüğü ve barışı yeniden tesis etmektir. Bu tarihi mücadelenin sonucunu bizler belirleyecek, insan yaşamı ve onurunu bizler yükselteceğiz.”

Bildirgede LGBTİ+ hakları

Bildirgenin farklı bölümlerinde LGBTİ+’ların eşitliğine ilişkin vaatler yer aldı. Bildirgede LGBTİ+ haklarıyla ilgili bölümler şöyle:

*LGBTİ+’ların ihtiyaç amaçlı sağlık hizmetlerinin ve harcamalarının kamusal olarak karşılanmasını sağlayacağız.

*AKP iktidarının cinsiyetçi politikalarına karşı bizim sözleşmemizi, İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirmek için biz hazırız.

*Meclisi çoğulcu bir yapıya kavuşturacağız. Meclisi; kadınların, emekçilerin, halkların, gençlerin, LGBTİ+’ların, engellilerin, çocukların, kültürlerin, inançların ve tüm ezilenlerin meclisi yapacağız.

*Toplumsal, kültürel ve siyasal alanda LGBTİ+’lara karşı uygulanan başta nefret cinayetleri olmak üzere, her türlü insan hakkı ihlalini, eşitsizliği ve ayrımcılığı ortadan kaldıracağız.

*İşyerinde birbirinden farklı anadile, kimliğe ve kültüre sahip olanlara, kadınlara, LGBTİ+’lara, göçmen ve mülteci kadınlara yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması için gerekli önlemleri alacağız.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, sağlık, siyaset
İstihdam