15/03/2022 | Yazar: Kaos GL

Yıldız Tar, Gökkuşağı Bülteni’nde Eskişehir Onur Yürüyüşü davasının ilk duruşmasını aktardı.

Yıldız Tar: “Gökkuşağı bayrağına terör örgütü flaması demek, LGBTİ+’lara yönelik nefret suçudur” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Medyascope TV’de Edanur Tanış’ın sunduğu Gökkuşağı Bülteni’nin 109. bölümünün konuğu Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar oldu.

Programda Eskişehir Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınanlara açılan davanın ilk duruşması hakkında konuşan Yıldız Tar, hakimin konuya dair bilgisi olmadığı için davanın ilk duruşmasının oldukça kısa sürdüğünü söyledi:

“Dava 16 kişinin yargılandığı davaya göre oldukça kısaydı. Çünkü hakimin konuya dair bilgisinin olmadığı çok ortadaydı. Hatta Eskişehir Barosu Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu’nun müdahil olma talebini müdahil olmanın ne anlama geldiğini tam olarak kavrayamadığı için erteledi hakim, bir karara bağlayamadı.”

Yıldız Tar aynı zamanda yürüyüş günü Eskişehir’de sokak ortasında işkencenin olduğunu da belirtti. 18 yaşından küçük kişilere polisin saldırdığı, buna tepki gösteren kişilerin gözaltına alındığı, basına saldırı olduğu da Yıldız Tar’ın anlattıkları arasındaydı.

Savcılık iddianamesinde gökkuşağı bayrağının terör örgütü sembolü olarak yer alması hakkında da konuşan Tar “2911 sayılı kanundan yargılanıyorlar ama gökkuşağı bayrağından savcı ne hikmetse terör örgütü bayrağı olarak bahsediyor. Gökkuşağı bayrağına terör örgütü flaması denilerek LGBTİ+’lara yönelik nefret suçu işleniyor. Ayrımcılık polisin yaptığı şiddetle kalmıyor, polis tutanağından savcılık iddianamesine de yansıyor.” dedi.

Yayının tamamını buradan izleyebilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam