14/01/2015 | Yazar: Kaos GL

RTÜK iki kadının öpüştüğü klipte ‘eşcinsellik’, başka bir klipte de ‘şehvetli okşama’ var diyerek yayınlayan kanallara ceza kesti.

Yine RTÜK yine eşcinsellik cezası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
RTÜK iki kadının öpüştüğü klipte ‘eşcinsellik’, başka bir klipte de ‘şehvetli okşama’ var diyerek yayınlayan kanallara ceza kesti.
 
Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) eşcinselliğe dönük sansür uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. RTÜK, ‘One More’ isimli şarkıya çekilen klipte yer alan iki kadının öpüşmesi nedeniyle Genç TV’ye 12 bin 353 TL, ‘Dont Stop The Party Ft’ isimli şarkının klibinde ‘şehvetli okşama’ olduğu gerekçesiyle de Power TV’ye uyarı cezası verdi.
 
RTÜK, Keçe’nin bilimsel olmadığı kanıtlanan görüşlerinden faydalandı!
 
Uzman raporlarında, “eşcinsel onarım terapileri” adı altında homofobik yaklaşımlarını sürdüren, bilim dünyası ve psikiyatri otoriteleri tarafından sıklıkla eleştirilen, etik kurallara aykırı davrandığı belirtilen Cem Keçe’den alıntı yapıldı.
 
RTÜK’ün “uzman görüşü” olarak daha önce Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) tarafından cezalandırılan Cem Keçe’yi tercih etmesi şaşırttı.
 
Keçe hakkında “uzman” ve/veya “terapist” olduğunu gösterir resmi onaylı bir belgesi olmamasına rağmen kendisini terapist ve eğitici gibi tanıttığı için ceza verilmişti. Yine Keçe’nin “Dr. Cem Keçe Modeli” diye ortaya attığı fikirlerin herhangi bir bilimsel dayanağı olmadığı ve etik kurallara aykırı olduğu belirtilmişti.
 
RTÜK’ün ceza gerekçeleri şöyle
 
Pitbull’un ‘Dont Stop The Party Ft’ klibi: “Pornografiye varan davranışların ve mimiklerin yoğun bir biçimde kullanıldığı görülmüştür. Kadın figürünün yarı çıplak olarak sunulan beden bölgelerinin yine şehvetli biçimde okşandığı görülmüştür.”
 
Eliphant’ın ‘One More’ klibi: “İki kadının öpüşme görüntülerine yer veriliyor. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Cem Keçe, ‘eşcinsellik olgusunun doğumsal olmadığı ve insanın doğasına aykırı, çoğu zaman ebeveyn hatası nedeniyle oluşan bir durum olduğu’ şeklindeki ifadesinden hareketle, bireylerin model alma yöntemiyle eşcinselliği televizyon aracılığıyla merak etmeleri söz konusudur.”
 

Etiketler: medya
nefret